Saksida Estate: čari kampiranja tik ob vinogradu v Vipavski dolini

Saksida Estate (Foto: Booking.com)
Zadnjič posodobljeno: :

Doživite vse čare počitnikovanja na posestvu Saksida, kjer vas bodo gostoljubno sprejeli in vam pričarali vinsko-kulinarično pravljico, medtem ko se boste vi predajali užitkom kampiranja tik ob vinogradu.

Posestvo Saksida se nahaja v vasi Zalošče, v osrčju Vipavske doline. Izjemni vinogradi, ki ležijo tik nad dolino reke Vipave, so njihov največji zaklad. Vinogradniška tradicija družine Saksida sega daleč v preteklost. Z vinarstvom so se namreč začeli ukvarjati že sredi 19. stoletja, njihova ljubezen do žlahtne vinske trte pa ne pojenja niti danes. S premišljenimi koraki – od vinograda do steklenice – sledijo zastavljenemu cilju: s spoštovanjem do narave dosegati visoko kakovost. Seveda pa boste lahko poleg odličnih vin tukaj uživali tudi v tradicionalnih kulinaričnih dobrotah ali pa se odločili kar za počitnice, saj lahko na posestvu Saksida kampirate s šotorom oziroma avtodomom ali pa se odločite za prenočitev v mobilnih hiškah.

Saksida Estate (Foto: Booking.com)
Saksida Estate (Foto: Booking.com)

V njihovih mobilnih hiškah boste lahko vse čare kampiranja doživeli v popolnem udobju s pokrito teraso in tik ob vinogradu. Na voljo vam je pet mobilnih hišic: ena z dvema spalnicama in dvema kopalnicama, dve z dvema spalnicama in pa dve z eno spalnico. Ko vam bo vroče, se lahko ohladite v zunanjem bazenu, ki ponuja čudovit razgled na vinograde. Sprejmejo lahko tudi do 20 avtodomov in 20 šotorov. Na razpolago je vso potrebno udobje, na voljo pa vam je tudi urejen piknik prostor.

Restavracija Saksida (Foto: Booking.com)
Restavracija Saksida (Foto: Booking.com)

Prosti čas boste lahko preživeli na sprehodih ali kolesarjenju med vinogradi in sadovnjaki, na sprehodu po učni poti ob Bajerju, kjer boste spoznali pestro življenje ob vodi, ob ribolovu na reki Vipavi in jezeru Vogršček, kjer lahko tudi zaplavate. Obiščete lahko tudi bližnje vinarske kmetije.

V kampu Saksida si sicer prizadevajo ustvariti zeleni kotiček, kjer si človek in okolje prijateljsko podajata roki in skupaj oblikujeta vsebino prostora, ki se loči od vsakdana in dnevne rutine. V spoštovanju do narave tako uporabljajo čim več povratne embalaže, varčujejo z vodo, uporabljajo naravna čistila, pri svojem poslovanju ločujejo odpadke in k temu vabijo tudi svoje goste. Tudi v gostinskem lokalu stremijo k temu, da so zeleni in okolju prijazni, zato izbirajo surovine lokalnih pridelovalcev.

Dodatne Informacije

Rezervacija:
booking.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hotel Palace v Portoružu praznuje 110 let