Teh 6 stvari ne govorite nikomur: ohranite jih zase kot veliko skrivnost

Zadnjič posodobljeno: :

Svet je zasnovan na resnici in vedno zahteva ravnotežje.

Modri ljudje so mnenja, da bi morali nekatere stvari ohraniti zase in jih čuvati kot največjo skrivnost! Pa vi, se tega držite?

Prva stvar, so vaši dolgoročni načrti. Ne govorite o njih dokler se ne uresničijo. Vse naše ideje niso le nepopolne, ampak imajo veliko slabosti in jih lahko kdo hitro uniči.

Drugič, ne govorite o dobrodelnosti, ker je redka tem svetu. Čuvajte jo zase. Ne hvalite se pred drugimi za svoja dobra dejanja. Prevzel vas bo namreč nezdrav ponos in vam s tem odvzel vso nežnost, ki vam jo je dala dobrodelnost.

Tretja stvar, o kateri se ne bi smelo govoriti, je asketičnost. Ne razlagajte drugim o svojih prehranskih problemih, spolnih odnosih itd. Fizični asketizem ima koristi le, če je združen s čustveno komponento.

Četrta stvar je vaš pogum in junaštvo. Nekdo v življenju dobi zunanje in nekdo notranje izzive. Zunanji so vidni, zato ljudje zanje dobijo nagrade, na žalost pa premagovanja notranjih izzivov nihče ne opazi.

Peta stvar, o kateri ni potrebno razpravljati pred drugimi, je razpravljanje o vaših družinskih težavah. Nasploh o zasebnem življenju. Ne pozabite, da manj, ko se boste pogovarjali o težavah v svoji družini, močnejša in stabilnejša bo vaša vez. Prepiri so sproščanje negativne energije, ki se je nabrala v procesu komunikacije.

In šesta stvar so grde besede in trači, ki jih slišite čez dan. Na ulici si lahko umažete čevlje, pa tudi svojo zavest in podzavest. In človek, ki se vrača domov in pripoveduje vse neumnosti, ki jih je slišal čez dan, se ne razlikuje od človeka, ki je vstopil v hišo in si ni sezul čevljev.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
V tem himalajskem mestu ženske počnejo, kar hočejo: ne poročijo se, imajo toliko ljubimcev, kot želijo, imajo denar in moč!