fbpx

Salomon S-LAB – nova kolekcija tekaških copat in oblačil

Salomon S-LAB kolekcija

Izdelki Salomonove specializirane tekmovalne linije S-LAB so namensko izdelani tekmovalni produkti, ki nastanejo na podlagi tekmovalcev v Salomonovi ekipi. So rezultat dolgoletnih raziskav in razvoja inovativnih produktov namenjenih najzahtevnejšim tekačem, ki se zavedajo da lahko vsak gram odloča o zmagi ali porazu.

Salomonovi S-LAB izdelki so plod tesnega sodelovanja med razvojnimi inženirji in tekači, ki so popolnoma osredotočeni na uresničitev najzahtevnejših ciljev in zagotavljanje popolne uspešnosti. Ena izmed najboljših gorskih tekačic na svetu Anna Frost je del nepogrešljive Salomonove tekmovalne ekipe.

S-LAB kolekcija je namenjena hitrosti! Nizka teža, popolno prileganje, natančnost, zaščita in oprijem so lastnosti, ki dokazano prinašajo rezultate na najtežjih svetovnih gorskih ali trail tekmah. Znotraj S-LAB kolekcije je na voljo različna tekmovalna tekaška obutev, ki se v osnovi deli glede na zahtevnost terena, po katerem tečemo. Bodisi gre za urejene poti in vse do najnevarnejših odsekih v neokrnjeni naravi.

SI-LAB
SI-LAB

Za letošnjo pomlad so pri Salomonu prenovili tekmovalni trail tekaški copat S-LAB SENSE 4 ULTRA, ki je posebej prilagojen načinu teka najboljših tekačev na svetu in je bil razvit skozi tesno sodelovanje s profesionalnim trail tekačem Kilianom Jornetom. S-LAB SENSE 4 ULTRA je nastajal s Killianovo pomočjo, ki je več let na najtežjih tekmah preizkušal različne možnosti kako zmanjšati težo tekmovalnega copata in kako pridobiti občutek tekaške podlage po kateri tečemo. Nalogo je opravil več kot uspešno, rezultat pa je S-LAB SENSE. Posebej oblikovan del notranjega čevlja, imenovanega ENDOFIT™ z dodano gladko in mehko brezšivno mrežico popolnoma oprime stopalo in zagotavlja precizno zaznavanje podlage. S-LAB SENSE poleg popolnega prileganja nudi tudi zaščito s posebno Profeel ploščo, ki ščiti stopalo pred ostrimi skalami na zahtevnih terenih, hkrati pa je izrazito fleksibilna. Četrta generacija S-LAB SENSE je še dodatno nadgradila oprijem, vzdržljivost in zaščito. Popolna kombinacija oprijema in vzdržljivosti pa poskrbi za zanesljivost na vseh terenih, pri vseh hitrostih.

Poleg S-LAB tekaške obutev so pri Salomonu razvili tudi S-LAB kolekcijo tekaških kompresijskih oblačil EXO. Na področju tekaških oblačil je bil v zadnjih letih narejen velik napredek pri razvoju, saj zgolj tehnične lastnosti niso več dovolj uporabnikom, ki jim tek pomeni način življenja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.salomon.com/si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.