Samsung z baterijami za električne avtomobile. Bitka s Teslo?

Samsung z baterijami za električne avtomobile - bitka s Teslo?

Baterije, ki poganjajo avtomobile prihodnosti (lahko rečemo tudi sedanjosti?), so morda še največja ovira, da industrija električnih avtomobilov ni zacvetela do popolnosti. Premalo zmogljive so in težko je pričakovati, da bomo pripravljeni na vsakih nekaj kilometrov (malo pretiravamo), ‘tankali’ elektriko. A Samsung naj bi imel rešitev.

Na letošnjem sejmu Frankfurt Motor Show je Samsung SDI, oddelek za baterije, predstavil baterijo, ki naj bi avtomobilu omogočila 600 do 700 prevoženih kilometrov z enim polnjenjem, s čimer so vrgli rokavico Teslinemu modelu S, saj jih prehitijo za celih 320 kilometrov.

Baterijo sestavljajo v bistvu moduli, ki jih poljubno vstavite v avtomobil ter tako določite trajanje vožnje. Tehnološko so sicer sledili Teslini bateriji “2170” s cilindričnimi celicami, a kako jim je uspelo povečati zmogljivost, najbrž (še) ne bodo razrkili. Na sejmu so bili sicer tudi z ostalimi informacijami še prcej skopi.

A dejstvo je, da bi tako zmogljiva baterija naredila ogromen premik v pozitivno smer na trgu električnih avtomobilov, saj bi preostali proizvajalci bili primorani držati korak s Samsungovo baterijo. Takšne bitke ponavadi dajo dobre rezultate.

Galerija – Samsung z baterijami za električne avtomobile – bitka s Teslo?

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsungsdi.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Audi e-tron GT: Taycan je dobil hudo “bratsko” konkurenco