Xiaomi Mi Mix 2: telefon, ki se posmehuje novemu iPhonu

Xiaomi je verjetno edino podjetje, ki si upa na trg poslati svoj najboljši pametni telefon Mi Mix 2 le en dan pred Aplovim “zgodovinskim” dogodkom. Napovedjo novega iPhona. Vse skupaj je, kakopak, povezano s samozavestjo. In to ne brez razloga.

Kitajci se seveda ne bojijo nikogarveč. Niti Appla! Tudi zato, ker je Mi Mix 2, novi pametni telefon podjetja Xiaomi, z norimi specifikacijami ter zmerno ceno pravzaprav odličen konkurent iPhonu, ‘očetu pametnih telefonov’.

Tako kot njegov predhodnik Mi Mix tudi  Xiaomijev Mi Mix 2 premore ogromen zaslon brez roba na vrhu in ob straneh. To pomeni, da je zaslon pravzaprav od roba do roba stranice telefona. Primerljivo s Sasmung Galaxy S8, LG V30 in drugimi konkurenti. Edini opazen rob je tokrat na spodnjem delu telefona, kjer je prostor za kamero, ki je nameščena pametno in na edino logično mesto. Čeprav to morebiti marsikomu ne bo všeč, pa je ideja izjemna, saj je lahko celoten zgornji del zaslona telefona do popolnosti izkoriščen.

Mi Mix 2 ima 5,99-palčni zaslon, z razmerjem 18 : 9. Celoten pametni telefon je v primerjavi s predhodnikom dejansko za 11,9 odstotka manjši od Mi Mixa.

Telefon poganja procesor Qualcomm Snapdragon 835, ki postajaj standard pri najboljših Android telefonih in deluje v sodelovanju s 6 GB RAM-a ter 64/128/256 GB notranjega pomnilnika. Pod pokrovom najdemo še baterijo s 3400 mAh, ki se napaja prek vhoda USB-C.

In če vam to ne zadostuje, lahko dobite posebno izdajo Mi Mix 2, ki ima keramično zunanjost, 8 GB RAM-a in 128 GB prostora za shranjevanje podatkov.

Zanimivo je, da ima Mi Mix 2 samo eno kamero z 12 milijoni slikovnih pik na hrbtni strani telefona, čeprav imajo nekateri drugi pametni telefoni Xiaomi že sistem dvojnih kamer, ki sodelujejo.

Xiaomi Mi Mix 2 se že prodaja na različnih spletnih straneh in ga lahko naročite v prosti prodaji. Različica telefona s 64 GB stane okoli 500 evrov; različica s 128 GB stane 550 evrov, različica z 256 GB pa okoli 620 evrov. Cena za “Special Edition” naj bi bila okoli 740 evrov. Kar je glede na ponujeno še vedno malo v primerjavi s konkurenco.

Xiaomi Mi Mix 2 bo “delal” na vseh trgih, saj uporablja kar 43 LTE-frekvenc in s tem pokrije celoten spekter. S tem pa je tudi rešena ena od glavnih pomanjkljivosti, zakaj nismo več teh telefonov do zdaj videli tudi pri nas.

Galerija slik: Mi Mix 2

Dodatne Informacije

Več informacij:
mi.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!