Sapmi Nature Camp: kampiranje med severnimi jeleni

Beseda kampiranje v tem letnem času najbrž zveni precej nenavadno. Mi si raje predstavljamo borov gozdiček, iglice po tleh, komajda kakšno oblačilo na sebi in vonj morja. Toda to so naše predstave ali pa izkušnje. Kampirate lahko tudi pozimi, v globokem snegu, v kampu Sampi Nature Camp.

Sapmi Nature Camp leži nekaj kilometrov stran od švedskega mesta Gällivare, prav na meji s tistim delom Laponske, ki je pod Unescovo zaščito. Kamp, ki po velikosti spada med manjše, ponuja trajnostno naravnano bivanje v sožitju z naravo in spoznavanje avtohtone švedske kulture na severu.

Gostje boste nameščeni v šotorih Lavvu, ki po videzu spominjajo na nam bolj poznane tipije in so opremljeni z dvojimi posteljami, štedilniki na les ter pohištvom lokalnih proizvajalcev. Kamp vodi Lennart Pittja, član avtohtone skupnosti Sami, ki že stoletja sobiva z divjimi jeleni. Gostje boste lahko izkusili del njihovega življenja, saj vas bo Pittja peljal na treking po snegu ali smučanje.

V kampu lahko hkrati biva največ 10 ljudi, ki bodo čez dan lahko okušali lokalne jedi, ponoči pa opazovali polarni sij. Cena za nočitev na osebo je 424 evrov.

Galerija – Sapmi Nature Camp: kampiranje med severnimi jeleni

Dodatne Informacije

Več informacij:
sapminature.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kanali Amsterdama so ponovno zamrznili in postali čudovita kulisa za drsanje