fbpx

Se mi plete

Ljubljana je bogatejša za prav posebno galerijo, v kateri se na veliko plete in prepleta. Prodajna galerija volne Niti Niti je edina te vrste v Sloveniji, njen namen pa je širjenje kulture uporabe volne in unikatnih ročno pletenih izdelkov najvišje kakovosti. Arhitektka Simona Muc želi z galerijo predstaviti ...

Ljubljana je bogatejša za prav posebno galerijo, v kateri se na veliko plete in prepleta. Prodajna galerija volne Niti Niti je edina te vrste v Sloveniji, njen namen pa je širjenje kulture uporabe volne in unikatnih ročno pletenih izdelkov najvišje kakovosti. Arhitektka Simona Muc želi z galerijo predstaviti ročno pletene izdelke najboljših svetovnih oblikovalcev in umetnikov. Trenutno so tam svoj dom našla oblačila Johanne av Steinum, znane oblikovalke s Ferskih otokov, obleke in puloverji Igorja Galaša, enega izmed perspektivnih mladih modnih oblikovalcev, in ročno pleteni izdelki Simone Muc pod lastno znamko Se mi plete. Poleg oblačil Niti Niti razstavlja tudi ročno pletene umetniške predmete. Med njimi najdemo tabureje in preproge nizozemske konceptualne umetnice Christien Meindertsma ter igrače in otroške nahrbtnike Bla Bla francoske oblikovalke Florence Wetterwald. Galerija volne Niti Niti ne želi biti le prodajalna, temveč je to prostor, kjer si obiskovalci lahko ogledajo izjemne pletenine, izmenjajo pletilske izkušnje in uživajo ob klepetu v prijetnem ambientu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.