Seat leon cupra – Boj z Nürburgringa preselila tudi na naše ceste

Uvoznik je kupcem na tej strani alp predstavil najbolj zmogljivega serijskega seata vseh časov. Leon cupra preseneti z zmogljivostmi in ceno, ki se pričnejo malenkost pod 26 tisočaki....na trg je prišla v družbi leona cup racer in preostalega programa Seatove športne divizije, ki jo je uvoznik v okviru že četrtega Cupra Dneva pripeljal iz Španije.

Na že četrti cupra dan, je uvoznik k sodelovanju povabil seatovo športno divizijo, ki je na dogodek med drugim pripeljala iz WTCC znanega leona cup racer. Cena 243 kW športnika znaša 70 tisoč evrov, z njim pa se boste lahko vozili le po dirkališčih.
Na že četrti cupra dan, je uvoznik k sodelovanju povabil seatovo športno divizijo, ki je na dogodek med drugim pripeljala iz WTCC znanega leona cup racer. Cena 243 kW športnika znaša 70 tisoč evrov, z njim pa se boste lahko vozili le po dirkališčih.

Najmočnejšo različico aktualnega leona in najbolj zmogljivega serijskega seata vseh časov, zaznamujejo izrazite športne zmogljivosti, ki jih zagotavlja dvolitrski turbobencinski TSI motor z 195- oziroma 206 kilovati moči. Takoj po predstavitvi se je okitil z nazivom najhitrejšega vozila s sprednjim pogonom na slovitem Nordschleife (naziv mu je pred tedni za nekaj sekund sicer ‘ukradla’ posebna različica megana RS), rekord, ki ga nameravajo v prihodnosti še poskušati vzeti nazaj v svoje roke, so pred kratkim povedali.

Paket opreme cupra je presenetljivo bogat saj vsebuje: dinamično uravnavanje podvozja (DCC), elektrohidravlično zaporo diferenciala prednje preme, progresivno krmiljenje, sistem Cupra Drive Profile in serijske LED žaromete. Več kolikor dobiš pri večini konkurence. Na voljo je v tri- oziroma petvratni izvedenki, konec leta pa prihaja celo karavanska cupra. V primeru, da boste izbrali močnejšo cupro, bodo platišča 19-palčna (palec večja), ogledala so v tem primeru črna, na zadku pa se nahaja usmerjevalnik.

Zmogljivosti so izgledu in ostali tehniki primerne. Pospešek “šibkejše različice” do stotice znaša 5,9 sekunde, Najhitrejša različica (205 kW z menjalnikom DSG) pa stotico na merilniku prekrije že po 5,7 sekunde. Najvišja hitrost pa je v vseh primerih elektronsko omejena na 250 km/h. Dvolitrski motor ustreza normativom Euro 6 in po Seatovih podatkih potrebuje smešno malo goriva, le 6,4 litra.

Za šibkejšo cupro pa boste morali odšteti 25.992 EUR in še okoli 500 EUR več za petvratno izvedenko. Močnejši, ‘280-konjski’ leon cupra je slaba dva tisočaka dražji od šibkejšega, oba pa sta seveda na voljo z ročnim ali samodejnim menjalnikom DSG.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!