fbpx

Seataci – superjahta za 100 milijonov, ki se giba kot kit

Koncept superjahte Seataci

Nova superjahta znamke Seataci kani spremeniti način luksuznega potovanja po vodi. Pod plovilo, ki posnema gibanje kita, se podpisuje industrijski oblikovalec Charles Bombardier, ki mu nenavadni dizajni niso tuji. Za ekojahto bo treba odšteti kar 100 milijonov dolarjev!

Če nameravate za jahto odšteti 100 milijonov ameriških dolarjev, je bolje, da ima zunajserijske karakteristike. Recimo tropski vrt na palubi, dva bazena, helioport za drone in drugačen način plovbe. Suprejahta Seataci ima vse našteto. Oblikoval jo je priznani industrijski oblikovalec Charles Bombardier in bolj spominja na kita kot pa na klasično jahto. To ni naključje.

PREBERITE ŠE: Solaris – luksuzna jahta na sončno energijo, ki ne potrebuje goriva

Ta superjahta je vse prej kot klasično plovilo.
Ta superjahta je vse prej kot klasično plovilo.

Namesto propelerjev kot preostale jahte ima na vsaki strani stabilizacijsko platformo, njen zadek pa ne le spominja na repno plavut kita, ampak tudi posnema gibanje tega sesalca. Tri ‘plavuti’ namreč ustvarjajo valovanje, ki jahto premika po vzoru kita. V nasprotju z drugimi jahtami je koncept Seataci povsem ekološko naravnan. Deluje po principu hidroelektrarn. Vsaka ladja bo izdelana po željah naročnika, zato mere, zmogljivost in hitrost niso določene.

Galerija  Seataci je superjahta, ki se giba kot kit:

Dodatne Informacije

Več informacij:
imaginactive.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!