Seedpod: lebdeč mikro resort za vse, ki želite pobegniti pred “popandemičnim” svetom

Seepod (Foto: © Peter Jackson / Nomadic Resorts)

Če ste utrujeni od socialnega distanciranja in vseh nadlog, ki jih je s seboj prinesel novi koronavirus ter se želite ponovno povezati z naravo, bi bil lahko Seepod uresničitev vaših sanj! Gre za lebdeč mikro resort, podoben kokonu, ki nudi popotnikom priložnost, da prespijo v naravi, ne da bi bilo pri tem ogroženo njihovo udobje.

Seepod je pop-up resort, ki se osredotoča na trajnostnejše in pristnejše doživetje. Prilagojen je na porast potovanj, eko turizem, wellness oddihe in na trend alternativnih nastanitev. Z zasnovo nove generacije kampiranja v šotorih želijo pri Nomadic Resorts ustvariti neke vrste revolucijo, saj je mogoče Seepod hitro in poceni postaviti na odmaknjene lokacije.

Kokon oziroma šotor v obliki semena (na to nakazuje tudi njegovo ime) je lahko obešen na drevesu ali postavljen na podstavku. Opremljen je z razsvetljavo, stropnim ventilatorjem, mini hladilnikom in polnilno postajo za naprave, zaradi česar je idealen za postavitev ob pohodniške poti, surfrske kampe ali za safari.

Oblika strukture je bila za ekipo ključnega pomena – naravna oblika semena je namreč že sama po sebi aerodinamična. In ko je ekipa inženirjev strukturo preizkusila z računalniškim modelom vetra, se je pokazalo, da lahko z manjšimi strukturnimi obroči v kombinaciji z novo generacijo arhitekturne tkanine kokoni preživijo veter s hitrostjo 120 km/h, tako da so gostje varni tudi takrat, ko pride do nevihte. Drugi kritični pomislek ekipe je bila namestitev – želeli so si namreč, da bi lahko kokon hitro in tiho namestili na podstavke na oddaljene lokacije brez uporabe težkih strojev ali električnega orodja, kar bi zmanjšalo stroške. Tako so ustvarili sistem, ki ga lahko namestimo na skoraj kateremkoli terenu zgolj s pomočjo dodatnega para rok, v enem dnevu, tam pa lahko ostane vsaj desetletje.

Seepod (Foto: © Peter Jackson / Nomadic Resorts)
Seepod (Foto: © Peter Jackson / Nomadic Resorts)

“Semena so po svoji naravi polna potenciala,” pravi kreativni direktor Olav Bruin. “Zato smo ustvarili večnamensko notranjost, ki jo je mogoče enostavno spremeniti iz sedežne garniture podnevi v spalnico ponoči. Na ta način izkoristimo ves potencial razmeroma kompaktnega prostora. Seepod lahko spremlja popolnoma opremljena pop-up kopalnica s tušem, straniščem, umivalnikom in garderobo, s čimer lahko dosežemo vrhunsko doživetje kampiranja. V naslednjih letih upamo, da se bo naša družina kokonov prilagodila, razširila in razvijala.”

Galerija: Seepod

Dodatne Informacije

Več informacij:
nomadicresorts.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Space: cenovno dostopen mikrodom, odličen za avanture nekje na obronkih našega planeta