fbpx

SHARP Aquos R2 Compact: prvi pametni telefon, ki ima dve zarezi

SHARP Aquos R2 Compact: telefon, ki ima dve zarezi.

Odkar je Apple lani uvedel zarezo na vrhu zaslona, se ta vedno bolj pogosto pojavlja tudi na telefonih drugih znamk. SHARP je na svojem modelu Aquos R2 Compact predlagal ne eno, temveč kar dve.

Vsi vemo, da je zareza na vrhu zaslona narejena, da ustvari prostor za sprednjo kamero. Pa ste opazili, da imajo nekateri telefoni kljub zarezi na vrhu spodaj tudi tanek rob, tako imenovano ‘brado’? V njej skrivajo priključek, prek katerega je zaslon povezan z elektroniko telefona, ki kajpada potrebuje prostor. Zato ima Iphone XR občuten rob okoli celega zaslona, in kot je videti, je podobno tudi s Sharpovim telefonom. Apple pri telefonih z zasloni OLED le te spodaj zaviha nazaj in tako priključek premakne nazaj in za zaslon. Posledično pa ti telefoni okoli zaslona nimajo roba. Tega pa ni moč storiti z LCD zaslonu, kajti mnogo manj so tozadevno prilagodljivi. Zato je na Aquos R2 Compact spodnji rob oziroma brada, ki jo je Sharp še dodatno v sredini razširil v zarezo, da je v njej lahko tipalo prstnega odtisa. Zanimiv oblikovni prijem, saj zaradi dveh zarez telefon sploh ni videti slabo.

Sicer pa ima telefon za današnje razmere relativno majhen 5,2 palčni zaslon (13 cm) polje HD+ razločljivosti. Število pik po daljši stranici je le toliko večje, da je zadoščeno modi ožjih in višjih. Poganja ga procesor Snapdragon 845, ima 4 GB delovnega pomnilnika, 22 MP kamero, sistem Android 9 in baterijo kapacitete 2500 mAh.

SHARP Aquos R2 Compact
SHARP Aquos R2 Compact

Galerija slik – SHARP Aquos R2 Compact

Dodatne Informacije

Več informacij:
sharp.co.jp

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.