Si vedela? Ta priljubljena pijača pri ženskah POVEČA željo po seksu

Si vedela? Ta priljubljena pijača pri ženskah POVEČA željo po seksu

Spolno zadovoljstvo naj bi bilo ključnega pomena za psihofizično počutje žensk. In razlogov, zakaj nekatere ženske n(imajo) spolnega nagona, je nešteto – če bi radi izboljšali svojo slo in se brez težav predajali strastem, boste morali spiti kozarček …

Strokovnjaki pravijo, da bi morali ženskam z nizkim spolnim nagonom posvečati enako pozornost kot drugim telesnim ali duševnim boleznim in motnjam. In razumeti naravo nizke sle gotovo ni lahko.
Težave s spolnim nagonom v različnih oblikah naj bi se pojavljale pri skoraj 50 % žensk. Nezadovoljstvo v razmerju je lahko razlog za pomanjkanje sle, vendar tudi kulturni vidiki vzgoje žensk, kot so religija in subtilna sporočila o anatomiji ženskega telesa skozi generacije, vplivajo na žensko spolnost. Strokovnjaki tako pravijo, da se lahko zgodi, da boste imeli nizek nagon, če so vas celo življenje učili, da se morate sramotiti lastnega telesa in so spolne želje napačne in nemoralne.

Tovrstna prepričanja so postala del vašega življenja in osebnosti, zato ne morete pričakovati, da boste čez noč sprejeli drugačen, zdrav odnos do spolnosti. Veliko boste morali delati na samopodobi in razumevanju intimnosti. In med drugim italijanski znanstveniki pravijo, da vam lahko pri tem pomagata tudi dva kozarca rdečega vina!

Si že odprla steklenico?
Si že odprla steklenico?

V raziskavi o povezanosti seksualnega življenja s pitjem vina so raziskovalci prišli do ugotovitve, da vino poveča željo po spolnosti. Ženske, ki so vsak dan spile vsaj dva kozarca rdečega vina, naj bi bile spolno aktivnejše od tistih žensk, ki si rujno kapljico privoščijo v manjših količinah ali sploh ne.

Tisto, kar je odgovorno za povečanje sle, so polifenoli (oksidanti, ki močno delujejo), ki se jih najde v grozdju, kasneje v vinu. Oni naj bi bili zaslužni za to, da se telo in seksualni organi prekrvavijo hitreje, s čimer raste sla. A pozor! To se bo zgodilo le, če spijete 2 dcl vina, sicer bo učinek nasproten. Podobno se zgodi s temno čokolado. Dober tek in čin-čin!

Dodatne Informacije

Več informacij:
ncbi.nlm.nih.gov

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 majhnih znakov, da sta dejansko kompatibilna (in ni to le tvoja domišljija)