Si želite novo službo? Predlagamo, da prijavo oddate ob točno tem času

Si želite zagotoviti novo službo? Predlagamo, da prijavo oddate ob točno tem času.

Ali v zadnjem času nimate sreče pri iskanju nove službe? Razlogi za to se morda skrivajo v podrobnostih, na katere zagotovo niste niti pomislili. Marsikdaj še tako dobro motivacijsko pismo ne bo dovolj za to, da si prislužite razgovor.

Verjeli ali ne, v raziskavi, ki jo je opravilo podjetje Job Today, se je izkazalo, da na uspeh pri prijavi na delovno mesto vpliva tudi čas oddane vloge.

Raziskovalci, ki so pridobili podatke za obdobje med letošnjim aprilom in junijem, so ugotovili, da boste možnosti za zaposlitev povečali, če se boste na delovno mesto prijavili v sredo ob 9. uri zjutraj.

Kar 47 % proučevanih ljudi, ki so prošnjo za delo poslali v sredo, si je v 24 urah prislužilo razgovor. Hkrati se je izkazalo, da več kot 17 % delodajalcev oglase za delo objavi v sredo.

Z nekaj sreče bo služba vaša.
Z nekaj sreče bo služba vaša.

Soustanoviteljica agencije Job Today Polina Montano je ob tem iskalcem zaposlitve svetovala,  naj začnejo oglase pregledovati že zjutraj, ko njihovi tekmeci najverjetneje še poležavajo.

Delodajalca morate prepričati, da ste najboljši kandidat za delovno mesto.
Delodajalca morate prepričati, da ste najboljši kandidat za delovno mesto.

Študija je prav tako pokazala, da mladi v starosti do 25 let lokaciji opravljanja dela ne posvečajo veliko pozornosti. Le 3 % anketirancev meni, da je oddaljenost službe od doma pomemben dejavnik pri iskanju zaposlitve. Namesto tega se osredotočajo predvsem na ponujeno položaj.

Uspešna kariera zahteva veliko odpovedovanja.
Uspešna kariera zahteva veliko odpovedovanja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
jobtoday.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Festival migrantskega filma 2020: resnica za masko