fbpx

Siri na steroidih: Kako bo iOS 18 pospešil vašo pametno asistentko

iOS 18 pospešil vašo pametno asistentko

Siri
Foto: Apple
Zadnjič posodobljeno:

Apple pripravlja prelomne nadgradnje za Siri, vključno z generativno umetno inteligenco in izboljšanim prepoznavanjem glasovnih ukazov. Siri se pripravlja na velike spremembe z novim iOS 18, ki bo uporabnikom prinesel generativno umetno inteligenco, naravnejše odzive in možnost uporabe brez ukazne fraze "Hey Siri". Preverite, kako bodo te izboljšave vplivale na vašo uporabniško izkušnjo.

Se vam je kdaj zgodilo, da ste rekli “Hey Siri” in dobili odgovor, ki vas je pustil v dvomih o inteligenci vaše pametne asistentke? Apple tokrat obljublja, da bo to stvar preteklosti. Z nadgradnjo na iOS 18 bo Siri deležna večjih sprememb, ki bodo naredile vašo izkušnjo z njo bolj tekočo in manj frustrirajočo.

Generativna umetna inteligenca v vaši napravi

Z iOS 18 bo Apple v Siri uvedel generativno umetno inteligenco (AI), ki bo omogočila naravnejše in bolj človeške odzive. Namesto običajnih robotskih odgovorov boste deležni bolj pogovornih in kontekstualno prilagojenih povratnih informacij. Te nadgradnje bodo omogočile boljše razumevanje in izvedbo kompleksnejših ukazov, kar bo Siri naredilo še bolj uporabno v vsakdanjem življenju​​.

Adijo “Hey Siri”, pozdravljena preprostost

Ena najbolj opaznih sprememb bo ukinitev potrebe po uporabi fraze “Hey Siri”. Uporabniki bodo sedaj lahko preprosto rekli “Siri” in nato ukaz, kar bo poenostavilo in pospešilo interakcijo z asistentko. Ta sprememba, čeprav morda na prvi pogled majhna, je tehnično zelo zahtevna, saj mora Siri prepoznati ukaz v različnih naglasih in dialektih​​.

Poglobljene integracije z aplikacijami

Apple načrtuje tudi boljšo integracijo Siri s tretjimi aplikacijami. To pomeni, da bo Siri lahko boljše razumela kontekst in nudila bolj prilagojene odgovore ter akcije znotraj aplikacij, ki jih uporabljate. Na primer, če boste uporabljali aplikacijo za dostavo hrane, bo Siri lahko bolje upravljala vaše naročilo in vam nudila bolj specifične informacije​.

Optimizacija za Apple Watch

Siri ne bo ostala le na vašem iPhonu. Apple izboljšuje tudi njeno delovanje na Apple Watch, kjer bo bolj uporabna za kratke, a pomembne interakcije. Generativna umetna inteligenca bo pomagala, da bo Siri na vaši uri hitrejša in bolj natančna pri odgovarjanju na vaše povpraševanje​.

Sklep

S prihodom iOS 18 se zdi, da bo Siri končno doživela prenovo, ki si jo zasluži. Z generativno umetno inteligenco, preprostejšim vklopom in boljšimi integracijami z aplikacijami bo postala nepogrešljiv del vašega vsakdana. Pripravite se, da bo Siri postala vaša nova najboljša prijateljica, ki ne le posluša, ampak tudi razume.


Ne glede na to, ali ste dolgoletni uporabnik Applovih naprav ali šele razmišljate o prehodu, bodo te izboljšave zagotovo nekaj, kar vas bo navdušilo. In kdo ve, morda boste kmalu rekli “Siri, napiši članek” in dejansko dobili nekaj uporabnega!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.