fbpx

Allegria

Zelená zastávka v meste od vlaňajšieho októbra, centrum Ľubľany je bohatšie o ďalší kútik s talianskou, presnejšie toskánskou kuchyňou. hovoríme o allegri v ulici Nazorje, v rozšírených priestoroch bývalej Tramontany. v príjemnom prostredí, kde sa na prízemí a v suteréne zmestí až 120 hostí, v...

Základné informácie
Adresa
Allegria
Nazorjeva 8
Ľubľana
Pripojenie
Rozvrh
od ponedeljka do sobote od 12. do 24. ure, nedelja od 12. do 22. ure
Kontakt
(01) 426 74 02

ZELEN POSTANEK V MESTU Vse od oktobra lani je ljubljansko mestno jedro bogatejše še za en kotiček z italijansko, natančneje s toskansko kuhinjo. Govorimo o Allegrii v Nazorjevi ulici, v razširjenih prostorih nekdanje Tramontane. V prijetnem ambientu, ki v pritličju in kleti sprejme do 120 gostov, v toplejših mesecih, ko bodo odprli tudi vrt, pa do 160 gostov, pripravljajo izbrano ponudbo raznovrstne med Slovenci zelo priljubljene hrane. Za hitra kosila pripravijo solate, rižote in testenine na zelenjavni osnovi. Posebnost njihove hrane je v pripravi zelenjave, ki je vsa kuhana brez vode, da ohrani poln okus in čimveč vitaminov; nekatere sestavine, kot so mlado olje (z okusom po svežih slivah), sir siena, ovčji sir in tartufni med, pa nabavljajo naravnost iz Toskane. Za pomladni čas obljubljajo, da bodo jedilnik obogatili s številnimi novostmi. Predvsem ljubitelji mesnih jedi bodo prišli na svoj račun, saj so iz Toskane prinesli številne recepte za divjačino. Dopolnili bodo tudi ponudbo sladic, med katerimi se bodo na jedilniku znašle madrolet – sladica iz čokolade, mandljev in medu – in tuskanita ‘e vin santo – toskanski piškoti cantucci, panforte, ricciarelli in cavalluci, narezani na krhlje in postreženi na velikem krožniku, s kozarcem sladkega desertnega vina (prošek) v sredini, v katerega namakamo piškote, da tako izrazijo polnost okusov.

Predošlé
javor

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.