Vo vianočnom období nemôžu chýbať sladké a chrumkavé koláčiky, preto sme pre vás pripravili ten najlepší recept na Rysie oči alebo Rysí koláčiky!
Je to pred vami najboljši recept za linške oči ali linške piškote, ki prihaja z garancijo za uspeh! V pekarni prazničnih dobrot linške oči, hrustljavi linški piškoti s sladko marmelado, namreč ne smejo manjkati! Ob vaniljevih rogljičkih so nepogrešljiva božična klasika.
Ingrediencie
- 220 g gladke moke
- 125 g studeného masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vajce
- vanilkový cukor
- citrónová kôra
- 1 štipka soli
- jagodna marmelada za nadev (ali marelična marmelada)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Príprava
Na delovno površino presejte moko in sladkor v prahu ter na sredini naredite jamico.
Maslo narežite na manjše koščke, dajte v jamico, dodajte jajce in z vaniljevim sladkorjem, ščepcem soli in malo naribane limonine lupinice zamesite gladko testo.
Iz testa oblikujte kroglico, jo zavijte v folijo za živila in pustite, da se približno pol ure hladi v hladilniku.
Nato testo razvaljajte na debelino 2 mm in izrežite krogce. Polovici krogcev na sredini dodatno izrežite manjši krogec, dva ali največ tri.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite piškote.
Pecite v v ogreti pečici 8-12 minut oziroma dokler piškoti ne postanejo lepo rumeni. Vzemite jih iz pečice in jih na kratko ohladite.
Mlačne piškote brez krogcev premažite z rahlo ogreto marmelado, nanje položite preostale piškote in na koncu vse skupaj potresite s sladkorjem v prahu.
Tak sladký dobrý beh!
Pozrite si tento príspevok na Instagrame