fbpx

Recept: mrazené jahody so zmrzlinou

Slnečné dni si žiadajú osviežujúce dezerty a tento medzi ne určite patrí. Jediná vec, ktorá unavuje tento dezert, je čakanie. Tu je recept na mrazené jahody so zmrzlinou.

Pripravili smo recept za ledene jagode s sladoledom, sladico, za katero ne potrebujete veliko sestavin, med drugim pa je preprosta tudi sama priprava. Slastno!

Sladica ni le okusna, tudi na pogled je zelo privlačna.
Sladica ni le okusna, tudi na pogled je zelo privlačna.

Sestavine za ledene jagode s sladoledom:

  • 250 g jahôd
  • 500 ml smetane za stepanje
  • 250 g syra mascarpone
  • 70 g práškového cukru
  • 125 g jagodnega sladoleda
  • 75 gramov čokoladnega sladoleda
  • 75 gramov vaniljevega sladoleda
  • 200 g piškotov spekulas

Priprava ledenih jagod s sladoledom:

Odvijte nekaj prozorne folije za zavijanje živil in si jo dajte na pult. Nanjo položite kepico jagodnega sladoleda, kepico vaniljevega sladoleda, kepico čokoladnega sladoleda in kepico jagodnega sladoleda. Zavijte folijo in malce povaljajte, da dobite obliko rulade. Sladoled postavite za 10 minut v zamrzovalnik.
Jagode očistite in narežite na tanjše kolobarje. Razporedite jih po ožji stekleni posodi, kolobar poleg kolobarja, in sicer tako, da so jagode tako po dnu posode kot tudi po stenah. V ločeni posodi zmešajte sir maskarpone, smetano za stepanje in sladkor v prahu, da dobite lahko kremo. Eno plast kreme razporedite po pekaču, v sredino položite sladoledno ‘rulado’ in zapolnite posodo s preostalo kremo. Na vrh položite drug poleg drugega piškote spekulas in sladico za 4 ure postavite v zamrzovalnik. Ko je pripravljena, jo obrnite in narežite. Pa dober tek!

Postopek priprave si lahko ogledate tudi v priloženem videu.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.