Cheesecake pôvodne pochádzal z New Yorku. Ide o dezert pozostávajúci z jednej alebo viacerých vrstiev, pričom najhrubšiu vrstvu tvorí zmes čerstvého syra, vajec a cukru. Tohtoročným hitom je cheesecake s ginom a tonikom.
Ingrediencie na piškótové torty:
- 300 g sušienok
- 90 g masla
- malo rožmarina
Piškote zdrobite z valjarjem in jih prelijete z maslom, ki ste ga prej stopili ter mu dodali rožmarin. Ločite 3-4 žlice sesekljanih piškotov, ki jih boste potrebovali za posipanje po sredini torte in za okras. S piškotno maso obložite dno pekača in ga postavite v hladilnik.
Sestavine za pripravo kreme:
- 375 g sirnega namaza
- 200 g kyslej smotany
- 400 g sladke smetane
- 10 g želatine v prahu
- 100 g práškového cukru
- 110 ml gin tonika
Želatino raztopite v par žlicah hladne vode. Segrejte 200 g sladke smetane in ko zavre, v njej raztopite nabreklo želatino. Sirni namaz, kislo smetano in sladkor zmešajte, dokler se ta ne speni. Dodate gin in tonik. Z mešalnikom zmešajte vse sestavine v enotno zmes. Ko je ta pripravljena, jo enakomerno nanesete na ohlajeno testo. Ločeno stepete preostalo sladko smetano (200g) in jo kot zadnjo plast previdno nanesete z lopatico na torto.
Vse skupaj postavite v hladilnik za kakšno uro in okrasite z rezinami limete. Dobrú chuť.