Ko si zaželimo kosila v domačem vzdušju, lahko lačne želodčke razveselimo z obiskom gostilnice in picerije nobile na poljanah v ljubljani. gostilnica, ki je bila pred kratkim prenovljena, je opremljena v starem toskanskem slogu. na nežno pobarvanih stenah visijo pripravki za peko kruha in ostali starinski kuharski ...
Zarnikova ulica 3
Ľubľana
Ko si zaželimo kosila v domačem vzdušju, lahko lačne želodčke razveselimo z obiskom gostilnice in picerije Nobile na Poljanah v Ljubljani. Gostilnica, ki je bila pred kratkim prenovljena, je opremljena v starem toskanskem slogu. Na nežno pobarvanih stenah visijo pripravki za peko kruha in ostali starinski kuharski pripomočki. V Nobilu se lahko ustavimo na kosilu ali le na hitrem prigrizku. Ob kavici nam bodo postregli kokosovo pito, za hiter prigrizek ponujajo tople sendviče, foccacio ali bruskete s paradižnikom, oljčnim oljem, mocarelo, olivami in pršutom. Med testeninami kraljujejo tiste z omakami, ki dišijo po Toskani: špageti s paradižnikovo omako in baziliko, široki rezanci s pršutom in smetano, njoki z zeliščnim maslom in špageti s pršutom, gamberi ter feferoni. Poleg pestre ponudbe pic med svoje specialitete uvrščajo še mesno in zelenjavno lazanjo, rižoto z jurčki in polento, pripravljeno na sto in en način. V Nobilu nam vsak dan ponudijo tri menije kosil. Prvi meni je vedno ”na žlico”, drugi je namenjen vegetarijancem in tretji je domači. Ljubitelji solat lahko poleg sezonske in listnate solate izbirajo med šestimi vrstami, med katerimi je vredno izpostaviti Elenino solato, ki vsebuje pečeno papriko, jajčevce, bučke, pršut, česen in peteršilj, ali solato Nobile, ki je narejena iz zelene solate, rukole, radiča, paradižnika, sira in popečenega purana. Ob vseh teh okusih ne sme manjkati dobro vino, kot je Nobile di Montepulciano, ki ga lahko poizkusimo le malokje. Če smo v gostilnico zavili sami in se ne moremo otresti misli na delo, lahko med čakanjem na kosilo uporabimo brezplačno internetno povezavo.