Kosilo na trŽnici na poti k morju se ustavimo na počivališču lom pri logatcu in se osvežimo v restavraciji marché, ki na pogled deluje kot podeželska tržnica. zelenjava, sadje in vse sestavine, ki jih potrebujejo za pripravo hrane, so namreč razstavljeni pred gosti, ki tako lahko sami izberejo in sestavijo svoj ...
Notranjska 73
Logatec
KOSILO NA TRŽNICI Na poti k morju se ustavimo na počivališču Lom pri Logatcu in se osvežimo v restavraciji Marché, ki na pogled deluje kot podeželska tržnica. Zelenjava, sadje in vse sestavine, ki jih potrebujejo za pripravo hrane, so namreč razstavljeni pred gosti, ki tako lahko sami izberejo in sestavijo svoj obrok. Mojstri kuhalnice kuhajo sproti in pred lačnimi očmi, vendar lahko tudi tisti, ki prisegajo na klasično malico, naročijo telečjo obaro, juho ali golaž. Trudijo se, da je ponujena hrana čim bolj sezonska, zato jedilnik ni napisan enkrat za vselej. V mesecu krompirja so tako prevladovale krompirjeve jedi, špargljev mesec pa prinaša izbor dobrot iz te sicer drage, a zelo cenjene zelenjave. V teh vročih dneh se priležejo naravni sokovi, ki jih pripravljajo iz svežega sadja, za izboljšan okus mu lahko dodajo še jogurt. Restavracija je samopostrežna, kar morda tistim, ki prisegajo na udobje postrežbe, ni všeč, vendar ima sprehod med košarami z zelenjavo in policami z moko in sladkorjem mimo posod, v katerih cvrči in brbota, navzven pa silijo omamne vonjave, gotovo poseben čar. Sami pripravljajo tudi sladice in pečejo kruh, tako da vedno diši po svežem.