fbpx

Stredomorský

Slovenci se z dolžino obale ne moremo prav pohvaliti, a vseeno je ta mali košček Slovenije prelep. Če vse to združimo še z jadralskimi užitki ob primernem vetriču, se nam bo odprl nov svet. Ko vetrič pojenja, se zapeljemo v izolsko marino, kjer nas pričaka elegantna restavracija Mediterraneo. Tam lep dan ...

Základné informácie
Adresa
Stredomorský
Tomažičeva ulica 4 a
Izola/Isola
Pripojenie
Rozvrh
od ponedeljka do nedelje od 11. do 24. ure
Kontakt
041 542 250

Slovenci se z dolžino obale ne moremo prav pohvaliti, a vseeno je ta mali košček Slovenije prelep. Če vse to združimo še z jadralskimi užitki ob primernem vetriču, se nam bo odprl nov svet. Ko vetrič pojenja, se zapeljemo v izolsko marino, kjer nas pričaka elegantna restavracija Mediterraneo. Tam lep dan zaključimo še z gurmanskimi užitki, ki jih spremlja prelep pogled na morje in stari del Izole. Privoščimo si jedi na mediteranski način izpod rok odličnih kuharjev, kot je primerno za primorsko restavracijo. Kulinarični navdih je začinjen tudi s pridihom Italije. Odlične testenine in pice so zato samoumeven del jedilnika, a vendar se ne bomo ustavili pri klasiki. Morje je blizu, zato poskusimo sveže ujeto belo ribo, ki je še pravkar plavala v morju, obvezna je tudi morska žaba s paradižnikom, kaprami in olivami. V izolskem hramu mediteranskih okusov se ne bojijo inovativnih okusov, zato se pustimo razvajati z rižoto z jagodami in skuto ali slanino iz Colonnate. V Mediterraneu smo lahko prepričani, da so uporabljene sestavine res vrhunske, kot je na primer bivolja mozzarella na solati Caprese ali kos res mehke argentinske govedine, ki nam jo preuredijo v biftek po naših željah. V poletnih mesecih, ko je Mediterraneo odprt že zjutraj, se lahko tja odpravimo tudi krepčilni zajtrk.

Predošlé
Pr'Maticku

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.