Sladké, slané, plnené palacinky sú mimoriadne obľúbené jedlo po celom svete. Odborníci presne nevedia, kedy tento typ jedla vznikol, no predpokladajú, že má korene v dávnej minulosti. Vraj sa začali piecť už v starovekom Egypte, keďže sa v nich uctievali bohovia, palacinky sú okrúhle a sú vraj symbolom slnka.
Družbena omrežja so ponorela za tem receptom. Palačinke so ne le videti mamljivo, so tudi zelo okusen in dober zajtrk, saj jih lahko zaužijete kot kosmiče, prelite z mlekom ali izbranimi prelivi.
Ingrediencie:
- 100 g múky
- cukor
- 300 ml mlieka
- soľ
- 2 vajcia
- oleja
Recept je zelo preprost. Pripravite mešanico, ki jo običajno naredite za palačinke. V osnovi morate paziti predvsem na to, da je masa gladka, da jo lahko brez večjih težav vlivate v ponev. Nato ponev dobro segrejte, jo namažite z malo olja ali masla. Vanjo vlijete majhne količine mase, da pri peki nastanejo male kroglice.
Lahko si pomagate z vrečko za peko ali plastično steklenico s preluknjanim zamaškom.
Mini palačinke popecite na obeh straneh in jih položite v skledo, prelijte jih z mlekom ali sirupi po izboru. Lahko pa jih okrasite z različnim sadjem, čokolado in drugimi okraski. Pa dober tek.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame