nedolgo nazaj se je v ljubljani na bregu odprla nova indijska restavracija namaste. namaste, kar je v hindiju indijski pozdrav, je pravi blagoslov za ljubitelje drugačnega in eksotičnega. v zanimivem in umirjenem ambientu rdečih barv se razvajajo tako vegetarijanci kot ljubitelji mesnih jedi. kar zagotovo pritegne pogled, je ...
Breg 8
Ľubľana
Nedolgo nazaj se je v Ljubljani na Bregu odprla nova indijska restavracija Namaste. Namaste, kar je v hindiju indijski pozdrav, je pravi blagoslov za ljubitelje drugačnega in eksotičnega. V zanimivem in umirjenem ambientu rdečih barv se razvajajo tako vegetarijanci kot ljubitelji mesnih jedi. Kar zagotovo pritegne pogled, je zanimiva ponudba kruha, saj tu lahko poizkusimo polnozrnat indijski tanek kruh, masleni ali česnov kruh, pečen v glineni peči, ali nekvašen ocvrt kruh. Posebnost in specialiteta so jedi, pečene v tradicionalni indijski glineni peči, imenovani tandoor. Poizkusimo lahko v glineni peči pečenega piščanca, brancina, jagnjetino ali lignje, vse marinirano z jogurtom in začimbami. Med predjedmi naj izpostavimo ocvrte kroglice iz krompirja, graha in začimb v čičerikinem testu, hrustljav lečin čips, pečen v tandoorju, in kruh, polnjen s krompirjem. Specialiteta je tudi biryani, jed iz riža, narejena z jagnjetino, piščancem ali zelenjavo in začimbami. Med ribjimi jedmi ne bomo razočarani nad osličem ali gamberi v karijevi omaki. Vegetarijancem so med drugim namenili okro v začinjeni omaki, mešano lečo s smetano in začimbami, kuhano čičeriko z indijskimi začimbami ali sesekljane jajčevce v čebulni omaki. Za konec se lahko posladkamo s kroglicami iz sladkega sira, domačim indijskim sladoledom iz kokosa, pistacije, indijskih oreščkov in semen kardamoma, mlečnimi kroglicami v sladkem prelivu in še in še. Če sladice niso naša najljubša jed, nam v Namaste za piko na i pripravijo tradicionalni indijski napitek, ki se imenuje lassi. In če se bomo za indijsko pojedino odločili enkrat, to zagotovo ne bo zadnjič.