Je niečo chutnejšie ako jemné, ľahké palacinky natreté vašou obľúbenou plnkou? Ak sa vám zbiehajú sliny, nie ste jediní, keďže palacinky sú považované za jeden z najobľúbenejších dezertov. Majstri kuchári neustále hľadajú recepty, aby chutili ešte lepšie a my vám prezradíme trik, ktorý môžete pri príprave palaciniek vyskúšať aj vy.
Palacinky se da pripraviti na tisoč in en način. Izbirate lahko med ameriškimi palačinkami, palačinkami z jagodami in malinami, soufflé palačinkami in še mnogimi drugimi. So dezert, ki jo lahko pripravite v samo 20 minút, lahko pa uživate v popoldnevu preizkušanja novih načinov njene priprave. In če v peki palačink, še bolj pa v njihovem okusu uživate, boste z veseljem prebrali preprost trik, s katerim jih lahko naredite še slastnejše.
Za to, da bodo vaše palačinke še boljše, vam ni treba spremeniti nobene sestavine. Namesto tega se osredotočite na to, na čem jih boste pekli. In skrivnost do uspeha je oleja, na katerem je bila najprej ocvrta slanina. Palačinkam bo namreč dalo neverjetno dober okus.
Najbolje bo, če za cvrtje uporabite sveže olje, to pomeni, da ocvrto slanino odstranite iz ponve in odlijete odvečno olje. Nato v isto ponev vlijete mešanico za palačinke in jih spečete, kot bi jih običajno. Dober tek!