Prímorské ženy by sa krížili, keby počuli, že aj v Štajersku je nona. Po invázii do prímorských ostrií v Ľubľane, kde sa predávajú non a olivy a špajzy, sa prímorská vlna preniesla aj do kulinárskej „krajiny“ Štajerska. Ale sused je vždy lepší, takže môžeš...
Lenart v Slov. goricah
Primorske ženice bi se križale, če bi slišale, da obstaja nona tudi na Štajerskem. Po invaziji primorsko obarvanih oštarij v Ljubljani, kjer se kar tare non in oljk in špajz, se je primorski val razširil tudi na kulinarično “državo” Štajersko. A sosedovo je vedno boljše, zato lahko rečemo, da Nona v Lenartu sledi trendu mešanja kulinaričnih vplivov in kulinaričnemu uporu nad geografskimi omejitvami. Nona nam ponuja resnično prijeten ambient, kjer si lahko izborimo svoj romantičen kotiček in se daleč od primorskega zraka počutimo, kot da poleg nas dehti svež rožmarin, sredozemsko tišino pa kalijo škržati. Za Nonino kulinariko težko rečemo, da izvira iz noninih časov, a to je le naša ideološka težava, zato si mirno privoščimo pico iz obširnega izbora. Brez skrbi, izbira je tolikšna, da bo iz krušne peči pridehtela primerna za vsak okus. A vendar, v Nono se ne bomo podali le zaradi okusne pice. Njoki, špageti, makaroni, lazanje, za predjed morda kakšen odličen narezek, lahko tudi iz morske ponudbe. Pohorske planjave so odlične za pašo, kar pomeni, da lahko pričakujemo tudi kakšen odličen mehek in okusen steak. In ne pozabimo na zelenjavni del. Tudi vegetarijanci bodo našli izbiro zase, naj gre za pice, solate ali kaj drugega. Primorsko pojedino na Štajerskem pa zaključimo s sladko piko na i. Ob oblizovanju po pojedini ne pozabimo na kozarček rdečega vina za zdravje in užitek.