fbpx

panstvo v Pule

Na panstve Pula, zrekonštruovanej slovinskej usadlosti zo 17. storočia, sa ukrýva vynikajúca reštaurácia Pod skednjim. Šéfkuchárom je Boštjan Kokalj, ktorý majstrovsky kombinuje tradičné dolenské jedlá s modernými kulinárskymi zásadami. Skúsenosti získal v Steirerecku, ktorý je považovaný za jednu z najlepších reštaurácií v ...

Základné informácie
Adresa
panstvo v Pule
Drečji Vrh 16
Trebelno
Pripojenie
Rozvrh
sre.−sob. od 12. do 21. ure, nedelje in prazniki od 11. do 18. ure
Kontakt
(07) 349 97 00

Na posestvu Pule, prenovljeni slovenski domačiji iz 17. stoletja, se skriva vrhunska restavracija Pod skednjem. Glavni kuhar je Boštjan Kokalj, ki mojstrsko združuje tradicionalne dolenjske jedi s sodobnimi kulinaričnimi smernicami. Izkušnje je nabiral v Steirerecku, ki velja za eno izmed boljših restavracij na Dunaju in na svetu, pri Gordonu Ramseyju v Londonu in v Miamiju, v restavraciji kuharskega mojstra Daniela Bouluda. Izpod njegovih rok lahko poskusimo file alpske postrvi na čemaževi rižoti, topinamburjevi krostati in žafranovi omaki, piščančjo rulado, nadevano z ostrigarji na čemaževih pipčih in z glaziranim korenčkom, izvrstne domače sladolede ter še in še. Specialiteti, ki ju preprosto moramo okusiti, so Tafelspitz meni in mokronoški žlinkrofi. Sestavine za gurmanske poslastice so biološko pridelane na posestvu, ostale sestavine kupijo pri lokalnih ponudnikih. Sami pridelujejo tudi pšenično in rženo moko ter med. K dobri jedači prija dobra pijača. V vinski kleti je približno sto šestdeset različnih vin iz najboljših vinorodnih leg sveta. Posebno mesto zavzemajo slovenska vina. Pule so paša za oči in kraj za razvajanje trebuščka. Priporočamo.

Predošlé
Pokus
Ďalší
TOZD

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.