fbpx

Jednoduché a veľmi chutné: palacinková torta s Nutellou, rumom a lieskovými orieškami je tým pravým receptom na víkend!

Palacinková torta s praženými lieskovými orieškami s nutelovým rumom je ideálny recept na tento víkend! Kto pečie?

Toto torta iz palačink je narejena tako, da pečene palačinke nalagamo drugo na drugo, vmes namažemo namaz iz Nutelle in ruma a potresemo z lešniki, pred serviranjem pa jo spečemo! Njam! 🙂

Torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za ta vikend!
Torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za ta konec tedna!

Ingrediencie

  • 16 palačink
  • 300 g Nutelle
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 3 lyžice rumu
  • 70 g praženih lešnikov

Príprava

Specite palačinke. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Nutello, smetano za stepanje in rum prelijte v kozico in segrejte. Mešajte, da se vse sestavine med seboj povežejo in da nastane gladka omaka. Pustite, da se ohladi.

V okrogli tortni model z odstranljivim robom položite prvo palačinko. S hrbtno stranjo žlice premažite z namazom in posujte z nekaj lešniki. Nadaljuje, dokler ne porabite vseh palačink, nekaj namaza in lešnikov bi vam še moralo ostati. Zadnja palačinka naj ostane “gola”. Pekač s palačinkami pokrijte s krožnikom (primernim za pečico, lahko uporabite tudi dno drugega pekača) in pecite 20 minut, da so vse palačinke vroče.

Pogrejte Nutellin namaz. Vzemite pekač iz pečice, previdno odstranite krožnik, odstranite rob tortnega pekača. Prelijte z namazom, ki vam je ostal, in posipajte z lešniki. Torto postrezite, in sicer jo narežite na trikotne rezine.

Namig: če želite še bolj čokoladno poslastico, lahko v preostali namaz, ki ga pogrejete, dodate še nekaj Nutelle! Pa sladek dober tek!

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.