Medzi chladným počasím a sviatkami sa naozaj nevieme nabažiť horúceho kakaa. A prečo ho nedať aj do dezertu? Smotanový syr, smotana a marshmallows v kombinácii s kakaom vo vás vyvolajú pocit, že pijete ten najlahodnejší nápoj na svete. Až na to, že na to potrebujete aj vidličku a tanier.
Zakaj bi pripravljali tradicionalni cheesecake, če lahko vanj spravimo tudi kakav, ki bo v vašo kuhinjo privabil zimske vonjave. 20 minut časa vam bo vzel, pa še ne vključuje peke. Razloga, da ga ne bi pripravený, preprosto NI. Hitro v kuhinjo!
INGRIDIENTY:
- 360 g smetane
- 340 g kremastega sira
- marshmallow buchty
- 100 g cukru
- smetana za serviranje
- 2 pakiranji mešanice za vročo čokolado
PRÍPRAVA:
Z mešalnikom stepite smetano. Ko nastane trda masa, v njo dodajte kremasti sir in sladkor. Vse sestavine dobro premešajte, da nastane gladka zmes. V njo dodajte mešanici za vročo čokolado in marshmallow penice. Sestavine ponovno zmešajte in jih prelijte po že pripravljeni skorji (150 g graham krekerjev, 75 g masla in 65 g sladkorja zmešajte in maso (s pritiski) razporedite po pekaču).
Po vrhu sladice razporedite marshmallow penice. Kolač pokrijte s plastično folijo in počakajte, da se v hladilniku strdi. Postrezite ga s stepeno smetano, po njem pa tudi posujte mešanico za vročo čokolado.