fbpx

Recept: Pasta Chips, vaša nová neresť

Na záver tu máme niečo pre fanúšikov čipsov, cestovín a chrumkavých vecí. Tu je recept na lupienky z cestovín, ktoré sa stanú vašou novou neresťou.

Čips iz testenin? Zveni nenavadno? No, pa ni. Ne samo, da je to zelo okusen prigrizek, je tudi lepo hrustljav, dopolnite pa ga lahko na primer z omako marinara. V nadaljevanju si poglejte, kaj vse rabite za pripravo nove pregrehe, potem pa veselo na delo.

Čips iz testenin je superhrustljav.
Čips iz testenin je superhrustljav.

Ingrediencie

  • pol kilograma testenin v obliki metuljčkov
  • zeleninový olej
  • 1 žlica italijanske začimbne mešanice (origano, timijan, rožmarin, bazilika …)
  • 1 žlica česna v prahu
  • 50 gramov naribanega parmezana
  • soľ
  • korenie
  • po želji omaka marinara za pomakanje

Príprava

V večjem loncu zavrite slano vodo, skuhajte testenine al dente (okoli 8 minut) in jih kuhane odcedite.
V večjo in globljo ponev nalijte rastlinsko olje in ga grejte na srednje močnem ognju. Ko je pripravljeno, dodajte približno 100 gramov testenin. Pecite, da postanejo zlato rjave in hrustljave, približno 2 minuti na vsaki strani. Testenine iz olja poberite na papirnato birsačo in takoj začinite z mešanico italijanskih začimb, s česnom v prahu, parmezanom, soljo in poprom. Enako ponovite tudi s preostalimi testeninami. Če želite, lahko za pomakanje pripravite tudi omako marinara. Pa dober tek!

Pripravo čipsa iz testenin si lahko ogledate tudi v priloženem videu.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.