Máte radi chrumkavé zemiaky, no neviete ako na ne? Nebojte sa, prezradíme vám tajomstvo. Stanete sa dokonalým šéfkuchárom chrumkavých zemiakov.
Številni svetovni kuharji dvakrat obdelajo krompir, preden ga postrežejo svojim gostom.
Najprej ga skuhajo v slani vodi, Pani odcedijo in osušijo ter ga nato spečejo v pečici do hrustljave skorjice.
Celoten postopek lahko naredite tudi na štedilniku v ponvi, ne da bi prilili veliko olja.
Izboljšajte okus krompirja s pametno izbranimi začimbami, kot sta sladká paprika v prahu in kajenské korenie. Po peki ga začinite z citrónová šťava in lističi koriandra.
Hrustljav krompir pečen v ponvi
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 50 ml rastlinskega olja
- 30 ml citrónovej šťavy
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 čajna žlička paprike
- sveži listi koriandra za serviranje
Pokyny
- Krompir olupite in narežete na majhne kocke.
- Kuhate ga v slani vodi približno 10 do 12 minut, dokler se ne zmehča.
- Dobro ga odcedite in posušite.
- V ponvi segrejete olje in na njem prepražite krompir, da postane hrustljav z vseh strani. To vam bo vzelo 8 do 10 minut.
- Dodate drobno sesekljan česen in ga dušite s krompirjem približno eno do dve minuti. Pazite, da se česen ne zažge.
- Dodate papriko, dobro premešate in pustite še pol minute.
- Krompir vzamete ven, ga potresete s sesekljanim koriandrom in limoninim sokom.
- Solite in postrežete še toplo.