Máme pre vás chutný recept: jahodový koláč z nepečených koláčikov! Dezert je nielen krásny na pohľad, ale aj mimoriadne chutný.
Jagodna torta iz piškotov ne rabi pečice, njena sočnost in kremnost pa vas bosta preprosto navdušili!
Ingrediencie
- 500 g jahôd
- 400 g piškotov
- 200 ml mlieka
- 1 vanilkový cukor
Za kremo
- 200 g sladke smetane
- 600 ml gostega jogurta
- 150 g syra mascarpone
- 2 vaniljeva sladkorja
- 150 g práškového cukru
- 2 vrečki želatine
- 10 žlic vode
Príprava
Želatino in vodo zmešajte v skledi in pustite, da nabrekne. Sladko smetano stepite, vmešajte sladkor v prahu, vaniljev sladkor, jogurt in mascarpone ter vse skupaj zmešajte. Želatino grejte tako dolgo, da se ne raztopi, nato pa nežno vmešajte pripravljeno kremo. Piškote najprej razporedite ob pekaču za torto, še prej pa jih z ene strani namočite v mleko, ki ste mu primešali vaniljev sladkor. Piškote položite tudi na dno pekača. Nanesite polovico kreme, dodajte na koščke narezane jaogde in na jagode položite piškote, ki ste jih namočili v mleko. Preko teh piškotov porazporedite preostalo kremo in postavite torto v hladilnik, da se dobro ohladi (najmanj 6 ur, najbolje preko noči). Ko je pripravljena, jo okrasite z jagodami (cele ali narezane) in z lističi mete. Pa sladek dober tek!