fbpx

Recept: Najlepšia horúca čokoláda

Horúca čokoláda

Najboljša vroča čokolada naj bo tisti priboljšek dneva, ki pocrklja in pogreje ob zimskih večerih, ko bi se najraje zvili v klobčič in pozabili na vse naokoli nas. Še večkrat naj bo na mizi, ko nas obišče najboljša prijateljica, vsekakor pa tekne tudi na družinsko obarvano božično jutro.

Najboljša vroča čokolada je, poleg toplih puloverjev, šalov, rokavic, cimetovih piškotov in kamina, ena izmed ključnih sestavin zimske pravljice, ki si jo lahko v zavetju toplega doma pričaramo popolnoma sami. Pripravimo si jo “na zalogo”, v kolikor pa želimo podariti nekaj sladkega tudi svojim najdražjim, jo zapakirajmo v lepo embalažo.

ČÍTAJ VIAC: Lahodná horúca čokoláda na zdravší spôsob

Horúca čokoláda
Horúca čokoláda

Naša najboljša vroča čokolada je vse, iz česar so sestavljena pravljična jutra v krogu najdražjih, saj z aromatičnimi okusi slastne vanilije, žgečkljivega cimeta in zdravega ingverja toplo poboža in ljubeznivo pogreje.

Sestavine za vročo čokolado (4 osebe):

  • 1 l mleka (kravjega/riževega/mandljevega)
  • 100 g prave čokolade
  • 4 žličke aromatične mešanice (vanilija, cimet, ingver)
  • 2 veliki žlici kakava
  • 2 lyžičky cukru
  • stepena smetana (po želji)
  • žlička naribane čokolade

Príprava:
Aromatično mešanico za horúca čokoláda, sladkor in kakav dobro premešamo v skodelici hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo, odstavimo in vanj vmešamo pripravljeno zmes. Dodamo nalomljeno pravo čokolado, ponovno pristavimo in vztrajno mešamo, dokler se čokolada ne stopi in zmes zgosti. Dišečo vročo čokolado vlijemo v skodelice ter okrasimo s stepeno smetano in naribano čokolado.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.