Kto by nemal rád palacinky? Čo keby sme ich nabudúce trochu odmenili a urobili z nich skvelú tortu? Áno, aj to je možné. Dôkazom toho je aj táto lahodná jahodová palacinková torta, ktorú pripravíte mihnutím oka.
Jagodna torta iz palačink je preprosta za pripravo, okus pa je seveda božanski. Če še ne veste, kako bi lahko porabili res zrele banane, potem boste s to sladico ubili dve muhi na en mah: ne samo, da boste porabili te banane, tudi tortico boste imeli. Zdaj pa si hitro zavežite predpasnik in pripravite današnjo sladico.
Sestavine za jagodno torto iz palačink:
- 4 veľké vajcia
- 840 ml mleka
- 80 ml oleja
- 2 žlički vanilje
- 3 zelo zrele banana
- 100 g cukru
- pol žličke soli
- 250 gramov múky
- pol žličke masla
- 10 jagod
- 300 ml smetane
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
Priprava jagodne torte iz palačink:
V multipraktiku ali mešalniku zmešajte jajca, mleko, olje, vaniljo, banane, sol in moko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko testo.
V srednje veliki ponvi na srednji vročini stopite maslo in ga razmažite po celotnem dnu ponve. Specite palačinke.
V multipraktiku ali mešalniku zmiksajte jagode, da dobite gladki pire. Pire prelijte skozi sito, da tako odstranite semena in morebitne kepe. Dajte na hladno za 15 minut. V večji skledi stepite smetano s sladkorjem v prahu. Dodajte polovico jagodnega pireja in premešajte. Dodajte še preostali del pireja in ga s kuhalnico nežno vmešajte.
Nekaj jagodne kreme razmažite po krožniku in dajte nanjo prvo palačinko ter jo premažite s kremo. Enako naredite s preostalimi palačinkami, sestavljanje končajte s kremo. Za okras na torto položite nekaj rezin jagod. Pa dober tek!
Príprava jagodne torte iz palačink si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku: