Zapečené banány s medom a vlašskými orechmi sú skvelou voľbou, keď si chcete rýchlo pripraviť niečo sladké. Nepotrebujete na ne veľa času a ešte menej ingrediencií.
Najraje imamo recepte, ki so preprosti in hitri. Recept za pečene banane z medom in orehi sodi prav v to kategorijo.
ČÍTAJ VIAC: Kuhinjski triki: kako narezati banano na enakomerne koščke z eno potezo?
Ne potrebujete veliko sestavin, sladica pa je pripravljena v nekaj minutah. Tako imate vedno na zalogi sveže pripravljeno sladico, čeprav vas gosti presenetijo.
Recept – pečene banane z medom in orehi:
Sestavine za pečene banane z medom in orehi:
- 4 banane
- 50 g masla
- 2 žlici tekočega medu
- pest orehovih jedrc
- četrt žličke cimeta
- kepica grškega jogurta/vanilijevega sladoleda (po želji)
Postopek priprave pečene banane z medom in orehi:
Za začetek banane olupimo in prerežemo na polovici. V dovolj veliki ponvi na vročini razpustimo maslo in nanj s plosko stranjo položimo razpolovljene banane. Ko se zapečejo (to traja pribl. dve minuti), jih obrnemo in zapečemo še drugo stran. Nato jih prelijemo z žličko medu in potresemo s cimetom. Na krožniku jih polijemo še z omako iz ponve, dodamo orehe in porabimo preostanek medu. Po želji lahko na krožnik dodamo kepico sladoleda ali bolj zdrav grški jogurt.