Narodeniny, sviatky alebo ste jednoducho chceli sladkosti - existuje veľa dôvodov, prečo začať vyrábať tortu. A neospravedlňuje vás ani to, že neustále bojujete s časom – pripravili sme pre vás recept na lahodnú čokoládovú tortu, ktorá vám zaberie len 10 minút.
Če ste torto že kdaj pekli, potem morda mislite, da vam bo priprava le-te vzela nemalo časa. Vendar pa to ne velja za okusno čokoládový koláč, za pripravo katere ne boste potrebovali niti pece. Recept za slastno torto, znano po kombinaciji okusov čokolády a vanilije, je zelo ľahké, vzel pa vam bo le 10 minút.
Čokoladna torta
Ingrediencie
- Sestavine za torto:
- pol litra mleka
- 1 vrečka vanilijevega pudinga v prahu
- 3 lyžice cukru
- piškoti z nadevom iz želeja in čokoladnim prelivom (npr. Jaffa piškoti)
- trdi masleni piškoti (npr. keksi Petit Beurre) Ingrediencie na polevu:
- 100 g čokolády
- 50 g masla
- 3 polievkové lyžice vody
- 3 lyžice cukru
Pokyny
- Trde maslene piškote razporedite v plitvo skledo / pekač tako, da bodo prekrili dno.
- Vroč vanilijev puding, ki ste ga skuhali z mešanico iz vrečke, mlekom in sladkorjem, prelijte po piškotih.
- Na puding položite čokoladne piškote in sicer tako, da boste prekrili celotno površino.
- S pomočjo vodne pare stopite čokolado, sladkor in vodo, da dobite gosto zmes. To naredite tako, da na ogenj postavite posodo z vročo vodo, na katero ste postavili posodo s čokolado, sladkorjem in vodo in vodo segrevate, dokler se čokolada ne stopi.
- Zmes odstavite z ognja, ji primešajte maslo in prelijte čez torto.
- Torto postrezite ohlajeno skupaj s svojim najljubšim napitkom. Dober tek!
Ďalšie tipy:
- Namesto v pekača lahko uporabite model za torto.
- Če želite, da je torta še bolj kremasta, podvojite količino mleka, sladkorja in pudinga.
- Če se uvrščate med tiste, ki jim čokolade nikoli ni preveč, lahko vanilijev puding zamenjate s čokoladnim.