Mexické jedlo sa stáva jedným z najobľúbenejších. Nielenže radi navštevujeme mexické reštaurácie, ale baví nás aj príprava jedál, ktoré majú pôvod v Južnej Amerike. Nasleduje recept na chutný, nízkokalorický obed, ktorého príprava vám zaberie menej ako 10 minút.
Ena najbolj priljubljenih jedi, ko govorimo o mehiški kuhinji, je brez dvoma tortilla. Pripravimo jo lahko na tisoč in en način, iz nje pa je narejen tudi eden izmed najbolj znanih in tudi najbolj slastnih čipsov. 100 gramov pšenične tortilje vsebuje približno 100 kalorij, vendar pa ne skrbite: vedno obstaja alternativa tudi za tiste, ki ste na dieti ali pa še bolje – na lovu za idejami za zdrave prigrizke.
Tortiljo lahko zamenjate s hrustljavimi listi zelene solate, ki jih napolnite z različnimi nadevi. Tako boste ne le zmanjšali vnos kalorij, ampak tudi razvajali svoje brbončice na zdrav način. Pri tej alternativi pa ne potrebujete niti pečice, niti štedilnika.
Ingrediencie:
- 1 pločevinka tune
- 1 majhna pločevinka sladke koruze
- 1 redkev
- ½ sveže kumare
- ¼ rdeče čebule
- soľ a korenie podľa chuti
- kisla smetana
- listi solate
- trocha citrónovej šťavy
Príprava
Ko ste si sestavine pripravili, lahko začnete z delom. Brez skrbi, celoten postopek vam bo vzel manj kot 10 minut, zato je odlična izbira tudi za tiste, ki vas naporen urnik ponavadi odvrne od poskušanja novih receptov.
Najprej solato dobro operite, suché a narežite na velikost, ki vam ustreza. Tuno pripravite tako, da iz pločevinke odcedite olje. Po želji jo začinite s soljo in poprom. Tuni dodajte na drobno sesekljano čebulo, redkev, svežo kumaro in sladko koruzo. Liste solate napolnite z mešanico. Jedi dodajte še malo kisle smetane in nekaj kapljic limoninega soka za boljši okus. Dober tek!
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Če se v kuhinji radi poigrate in recepte spreminjate, smo vam pripravili še nekaj nasvetov. Namesto tune môžete tiež použiť fazuľa, čičeriko a podobne stročnice. Prigrizek lahko začinite z mehiško salso alebo omako guacamole in okrasite s svežim avokadom. Dodate lahko še drugo zelenjavo, na primer paradižnik, papriko, korenje, stebla zelene oziroma karkoli, kar najdete v hladilniku.