fbpx

Recept za mehiško hrano: ideja za nizkokalorično in hitro pripravljeno kosilo

Foto: Instagram @fruiteriacaldavid
Zadnjič posodobljeno: :

Mehiška hrana postaja ena izmed najbolj priljubljenih. Ne samo, da z veseljem obiskujemo mehiške restavracije, temveč si obroke, ki imajo izvor v Južni Ameriki, z veseljem pripravljamo tudi sami. Sledi recept za slastno, nizkokalorično kosilo, katerega priprava vam bo vzela manj kot 10 minut.

Ena najbolj priljubljenih jedi, ko govorimo o mehiški kuhinji, je brez dvoma tortilja. Pripravimo jo lahko na tisoč in en način, iz nje pa je narejen tudi eden izmed najbolj znanih in tudi najbolj slastnih čipsov. 100 gramov pšenične tortilje vsebuje približno 100 kalorij, vendar pa ne skrbite: vedno obstaja alternativa tudi za tiste, ki ste na dieti ali pa še bolje – na lovu za idejami za zdrave prigrizke.

Tortiljo lahko zamenjate s hrustljavimi listi zelene solate, ki jih napolnite z različnimi nadevi. Tako boste ne le zmanjšali vnos kalorij, ampak tudi razvajali svoje brbončice na zdrav način. Pri tej alternativi pa ne potrebujete niti pečice, niti štedilnika.

Sestavine:

  • 1 pločevinka tune
  • 1 majhna pločevinka sladke koruze
  • 1 redkev
  • ½ sveže kumare
  • ¼ rdeče čebule
  • sol in poper po želji
  • kisla smetana
  • listi solate
  • malo limoninega soka

Priprava

Ko ste si sestavine pripravili, lahko začnete z delom. Brez skrbi, celoten postopek vam bo vzel manj kot 10 minut, zato je odlična izbira tudi za tiste, ki vas naporen urnik ponavadi odvrne od poskušanja novih receptov.

Najprej solato dobro operite, posušite in narežite na velikost, ki vam ustreza. Tuno pripravite tako, da iz pločevinke odcedite olje. Po želji jo začinite s soljo in poprom. Tuni dodajte na drobno sesekljano čebulo, redkev, svežo kumaro in sladko koruzo. Liste solate napolnite z mešanico. Jedi dodajte še malo kisle smetane in nekaj kapljic limoninega soka za boljši okus. Dober tek!


Če se v kuhinji radi poigrate in recepte spreminjate, smo vam pripravili še nekaj nasvetov. Namesto tune lahko uporabite tudi fižol, čičeriko in podobne stročnice. Prigrizek lahko začinite z mehiško salso ali omako guacamole in okrasite s svežim avokadom. Dodate lahko še drugo zelenjavo, na primer paradižnik, papriko, korenje, stebla zelene oziroma karkoli, kar najdete v hladilniku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!