Young girl by the pool

Moč pozitivnih afirmacij: odženite slabe stvari iz vašega življenja s tem enostavnim pristopom

Zadnjič posodobljeno: :

Kako pritegniti le tisto, kar si želite? Louise Hay je opozarjala - negativne besede samo množijo in odlagajo negativne stvari v vaše življenje! Zamenjajte jih čim prej!

Louise L. Hay, znana motivacijska govornica in avtorica številnih knjig za osebno rast, pravi:

“Obstaja samo en način, da nekaj spremenite – najprej spremenite sebe. Nato se vprašajte, ali ste pripravljeni na spremembo. Šele ko se znebite svojih običajnih misli, navad in prepričanj, se bodo ljudje, ki vas motijo, spremenili ali zapustili vaše življenje.”

Če vas recimo moti nadrejeni, ki vas nenehno kritizira in ga nikakor ni mogoče zadovoljiti, poglejte vase. Kako ste mu podobni? Ali večkrat razmišljate, da je nadrejeni vedno kritičen in mu je nemogoče ugoditi?

Če imate težave z ljubljeno osebo, se ozrite globoko vase in poglejte, kaj točno jo je pritegnilo k vam?

Oglejte si pretekle navade. Prelaganje krivde na druge za svojo nesrečo in nezadovoljstvo je le izguba moči. Ohraniti morate svojo moč. Potrebovali boste spremembe v svojem življenju. Zato se nehajte igrati, da ste nemočna žrtev in se lotite nečesa konkretnega, da bi si pomagali.

Naj bo vaš dan pozitiven. Foto: Binti Malu / Pexels

Edini način, da pozitivno spremenite svoje življenje in pritegnete želene spremembe je, da v svoje življenje vnesete ljubezen. Samo ljubezen, do sebe, do drugih in do življenja, lahko naredi vse, kar želite pomnožiti, rasti in priti.

Ne morete pričakovati, da bo ljubezen prišla takoj, potrebno ji je dovoliti, da ona postopoma pride v vaše življenje, ko skozi osebno rast izpopolnite svoje bitje.

Edini pogoj, da ljubezen resnično zapolni vaše življenje je, da se znebite negativnih prepričanj in jih nadomestite s pozitivnimi. Ko imate negativna prepričanja, se tisto, česar nočete, začne kopičiti in množiti negativne stvari.

Zavrzite vse negativno, kar vas blokira, preganja. To vam ne prinaša dobre energije.

Negativne izjave, ki nas blokirajo:

Nočem biti predebel.
Nočem biti revna.
Nočem biti star.
Nočem biti žalosten.
Nočem živeti tukaj.
Te osebe si v življenju ne želim.
Nočem biti kot oče (mati).
Nočem delati tukaj.
Nočem biti sam.

Zgornje izjave kažejo, kako smo programirani, da se zavestno spopadamo z negativnim v svojem življenju. Mislimo, da če razmišljamo o negativnih stvareh, bodo pozitivne stvari samodejno vstopile v naše življenje. Pravzaprav je ravno obratno.

Bodite pozitivni! Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Se spomnite, kolikokrat v življenju ste se osredotočili na tisto, česar si ne želite? Ste dobili tisto, kar ste želeli? Verjetno ne. Več negativnih misli imate, več negativnosti ustvarite v svojem življenju. Znebite se negativnih misli in se osredotočite na to, kar v resnici želite v svojem življenju.

Kako negativna prepričanja spremeniti v pozitivna:

Sem vitka.
Bogat sem.
Vedno sem mlad.
Selim se v lepo stanovanje.
Z vsemi imam odličen odnos.
Ljubim in sem ljubljen.
Sem odličnega zdravja.

Te izjave se morda ne nanašajo na vašo resničnost, če pa jih izrečete v sedanjem času, potrdite, kar želite, se motivirate, delate na tem in pritegnete pozitiven rezultat. Poskusite vsako svojo negativno izjavo spremeniti v afirmacijo in tisto, kar želite, bo prišlo v vaše življenje.”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!