fbpx

Vila Herberstein

Obisk Vile Herberstein je obveze za vse, ki želimo spoznavati skrivnosti kulinarike. Ime je dobila po grofici Ani Mariji Herberstein, ki je nekoč prebivala v njej. Zunanjost in notranjost stavbe nas tako spominjata na grofovske čase. Kulinarična ponudba Vile je pestra. Jedi pripravljajo tako po preprostih, a preizkušenih ...

Základné informácie
Adresa
Vila Herberstein
Kopališka cesta 1
Velenje
Pripojenie
Rozvrh
od pon. do sob. od 12. do 22. ure, ned. in praznikih zaprto
Kontakt
(03) 896 1400

Obisk Vile Herberstein je obveze za vse, ki želimo spoznavati skrivnosti kulinarike. Ime je dobila po grofici Ani Mariji Herberstein, ki je nekoč prebivala v njej. Zunanjost in notranjost stavbe nas tako spominjata na grofovske čase. Kulinarična ponudba Vile je pestra. Jedi pripravljajo tako po preprostih, a preizkušenih domačih receptih, kot tudi po prefinjenih in včasih zelo drznih kuharskih domislicah. Poskusimo lahko številne neobičajne jedi, na primer polže v pikantni omaki, gosja jetra s karameliziranim jabolkom ali žlinkrofe s tartufi…  Njihova kuhinja je hkrati poznana tudi po vrhunski pripravi morskih in sladkovodnih rib. Naj bo kovač ali romb pečena s krompirjem in zelenjavo, brancin pečen v soli, orada z bučkami, dušen losos na indijskem rižu ali pa katerakoli druga riba, vse jedi so vedno pripravljene na malo drugačen način. Tudi tisti, ki prisegamo na bolj konkretne jedi bomo v jedilnem listu brez težav našli kaj zase. Pestra ponudba vrhunskih vin nam bo kulinarično razvajanje zgolj nadgradila. Vse jedi, tudi sladice, so pripravljene po posebnih postopkih z izbranimi začimbami. Kuharji Vile Herberstein s pridom uporabljajo svoje kulinarično znanje ter svoje dolgoletne izkušnje, da bi nam pričarali nepozabno gurmansko doživetje.  

Predošlé
Áno Fenomény

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.