Skladba Bohemian Rhapsody skupine Queen kot napet film

Bohemian Rhapsody kot film

Lani je minilo 40 let, odkar je izšla legendarna skladba skupine Queen, Bohemian Rhapsody, rock opera v malem. Pesem je bila v originalu dolga 5 minut in 55 sekund, a jo je na vztrajanje radijskih postaj Fredie Mercury skrajšal za minuto. Skladbo, ki je razdeljena na tri dele, ste gotovo slišali že stokrat in verjetno znate njeno besedilo skorajda na pamet, zagotovo pa Bohemian Rhapsody še ne poznate kot filma. Tako bi izpadla skladba Bohemian Rhapsody, če bi bila njena zgodba podlaga za film in bi njeno besedilo jemali dobesedno.

Skladbo Bohemian Rhapsody je napisal pevec skupine Queen Freddie Mercury in je bila prvotno objavljena leta 1975 na albumu A Night at the Opera.

Bohemian Rhapsody kot film.
Bohemian Rhapsody kot film.

Sestavljena je iz šestih delov, in sicer uvoda, balade, kitarskega sola, opere, rocka in zaključka. Je brez refrena, del pesmi pa je celo brez glasbene spremljave.

PREBERITE ŠE: Baletnika božansko počastita 40. obletnico skladbe Bohemian Rhapsody


Za sila kompleksno skladbo je skupina posnela tudi videospot – v zgolj treh urah –, doživela pa je tudi številne priredbe (glej spodaj), a takšne, kot jo je pripravila ekipa Corridor še ne. Ta je namreč skladbo predelala v film, njeno besedilo pa uporabila za scenarij.

Robbie Williams – Bohemian Rhapsody

Panic! At the Disco – Bohemian Rhapsody

Queen, Elton John in Axl Rose – Bohemian Rhapsody

https://youtu.be/czch1XrKSgU

Pink – Bohemian Rhapsody

Beyoncé – Bohemian Rhapsody

Kanye West – Bohemian Rhapsody

The Ten Tenors – Bohemian Rhapsody

Mapetki – Bohemian Rhapsody

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!