fbpx

Škoda Kamiq: urbani SUV, namenjen mlajšemu občinstvu

Škoda Kamiq

Po dolgi 'dražilni' kampanji je Škoda Kamiq le z nami. Najmanjši od Škodinih SUV-jev oziroma križancev ima malce drugačen dizajn v primerjavi z večjima Koidaqom in Karoqom. Drugačen stil pa predvsem za to, da bi še bolj prepričali mlajše kupce.

Škoda Kamiq je proti Škodi Karoq nekaj takega, kot je Volkswagen T-Cross proti Volkswagen Tiguanu. Dizajnersko bolj sproščena in še kompaktnejša različica avtomobila, cilja med kupci na mlajšo publiko. Linije so prav tako ostre kot pri aktualnih Škodah, z razliko od žarometov, pri katerih so dnevne in ostale luči ločene med seboj.

Čeprav je bila Škoda Kamiq na skicah obuta v ogromna platišča, bo imel serijski model lahko največja platišča v velikosti 18-palcev. V dolžino meri 424 centimetrov, kar je primerljivo z Oplovim modelom Crossland X, in ima 400 litrov prtljažnega prostora, ki se lahko v primeru, da podremo sedeže, razširi na 1.395 litrov. Notranjost se ne razlikuje dosti od tiste v Škodi Scala, ki se je predstavila nedolgo nazaj. Bolje opremljene različice bodo lahko imele digitalne merilnike v velikosti 10,25-palcev, zabavno-informacijski sistem z zaslonom na dotik, pa lahko meri 6,5-, 8- ali 9,2-palcev.

Škoda Kamiq
Škoda Kamiq

Škodo Kamiq bodo poganjali že poznani motorji in sicer 1,0-litrski trivaljnik s 115 konjskimi močmi in 1,5-litrski štirivaljnik s 150 konjskimi močmi. Dizelski motor ima prostornino 1,6-litra in 115 konjskih moči, na voljo pa je tudi motor, ki ga poganja stisnjeni zemeljski plin. Za doplačilo bo na voljo samodejni DSG menjalnik, štirikolesni pogon pa ne bo na voljo. Škodo Kamiq bomo lahko v živo prvič videli na ženevskem avtosalonu, na ceste pa bo zapeljala proti koncu letošnjega leta. Kot zanimivost naj dodamo, da Kamiq v jeziku Inuitov pomeni nekaj, s čimer se v vsaki situaciji dobro počutimo in ima svoj značaj.

Galerija slik: Škoda Kamiq

Dodatne Informacije

Več informacij:
skoda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!