fbpx

5 skrivnostnih lastnosti pametnega telefona Samsung Galaxy S10+, ki jih moraš poznati

Včasih odločajo malenkosti. Zato smo se poglobili v najnovejši pametni telefon Samsung Galaxy S10+ in njegovih 5 skrivnostnih lastnosti, o katerih nihče ne govori, a so tako neverjetno dobre, da jih preprosto morate poznati.

Vsi svetovni mediji poročajo o najpomembnejšem android pametnem telefonu leta – Samsung Galaxy S10+. Zato smo se odločili, da predstavimo lastnosti telefona, ki so pravzaprav “skrivnosti” in s katerimi telefon izstopa pred drugimi. Slednje namreč kažejo na zares napredne tehnologije. V veliko pogledih naprednejše od konkurence.

1. Najboljša selfie kamera, ki snema tudi 4K video

Samsung Galaxy S10+ / Po oceni o oceni DxOMark ima novi Samsung Galaxy S10+ najboljšo selfie kamero.
Samsung Galaxy S10+ / Po oceni o oceni DxOMark ima novi Samsung Galaxy S10+ najboljšo selfie kamero.

Selfie kamera je velikokrat pomembnejša od glavne kamere pametnega telefona. Z njo ustvarjamo spletne video zgodbe za Instagram in velikokrat posnamemo kakšno “selfie” fotografijo. Samsung Galaxy S10+ je šel tu še korak dlje. Po oceni DxOMark ima novi Samsung Galaxy S10+ najboljšo selfie kamero med vsemi pametnimi telefoni. Slednji uspe odlično zajeti tako fotografije kot video. Video, ki je vedno pomembnejši lahko zajema tudi v 4K resoluciji. Tako je tu po ocenah strokovnih ocenjevalnih portalov boljši od neposredne konkurence.

2. Prilagojene aplikacije za družbena omrežja

Samsung Galaxy S10+ / Integrirana izboljšana funkcionalnost za Instagram
Samsung Galaxy S10+ / Integrirana izboljšana funkcionalnost za Instagram

Samsung je močno zavihal rokave in v sodelovanju s Facebookom ter Instagramom razvil posebno prilagojene različice aplikacij, da bi lahko izkoristile celoten potencial novega pametnega telefona Samsung Galaxy S10+. Tako boste v aplikaciji za fotografiranje imeli možnost izbire načina za Instagram in s tem nalaganje fotografij in videoposnetkov v najboljši možni kakovosti na samo družbeno omrežje. S tem pa izjemno kakovostne objave oziroma boljše od drugih Android telefonov.

3. Tehnologija ekrana kot v najnaprednejših Samsung TV sprejemnikih

Vprašajte se, koliko TV-serij in filmov ste že pogledali na vašem telefonu, in potem pomislite ali je vaš telefon postal vaša televizija. Samsung že leta velja za najboljšega na področju ekranov pametnih telefonov. A je tokrat uporabil prav vse znanje, ki ga prinaša iz sveta pametnih televizij in s tem zagotavlja neverjetno izkušnjo slike. Samsung Galaxy S10+ je prvi telefon, z brezkončnim – O zaslonom. Slednji uporablja dinamično mapiranje slike in sliko ob gledanju videa ali igranju igre sproti izboljšuje. To pomeni, da je slika kontrastnejša, barve prilagojene, podrobnosti pa so izpostavljene celo v temi. Po domače povedano: Samsung Galaxy S10+ vseskozi preračunava, kaj vidite in sliko popravlja sproti, ne glede na kakovost vira (720p, 1080p). Z metodami HDR10+ jo izboljšuje na potencialne zmožnosti ekrana (obogati “signal”). Tudi zato bo izkušnja gledanja filmov izjemna.

4. WIFI 6: prvi pametni telefon, ki podpira najhitrejši internet

Praktično vse počnemo povezani preko WIFI-ja. A 6. generacija WIFI-ja prinaša neslutene hitrosti prenosa podatkov, vse do 10Gbps. Za slednje na trgu še praktično ni strojne opreme. A nič zato. Ko boste letos kupovali nov usmerjevalnik (router) za vaš dom, boste lahko izbrali takšnega, ki podpira WIFI 6.
Torej standard, po katerem bo mogoče v živo prenašati več videov kakovosti 4K. Najpomembnejše od vsega je, da je prav Samsung Galaxy S10+ prvi pametni telefon, ki podpira ta standard.

5. Najbojša ocena za fotografijo in video glavne kamere

Samsung Galaxy S10+ / napreden sistem kamer z najvišjo oceno DxOMark.
Samsung Galaxy S10+ / napreden sistem kamer z najvišjo oceno DxOMark.

Če želite pametni telefon, ki ne pušča odprtih vprašanj tako pri kakovosti fotografij, kot pri kakovosti videa, je od zdaj edina možna izbira prav Samsung Galaxy S10+. Slednji je namreč pri oceni DxOMark dosegel najboljšo možno oceno tako za fotografiranje kot video.Pri tem pa oceni ni pomagala možnost izbire treh kamer, ki omogočajo normalen, široki ali telefoto način zajema posnetka, temveč je slednje le ustvarjalni dodatek, ki razširja možnosti uporabnika, in dela fotografijo pametnega telefona Samsung Galaxy S10+ kot švicarski nož. Ta pametni telefon bo vsekakor tudi izbira mnogih vlogerjev, ki s tem telefonom dobivajo veliko možnosti za odlično izražanje svoje ustvarjalnosti. Tu je Samsung Galaxy S10+ vsekakor v prednosti pred ostalimi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsung.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!