fbpx

Skrite lepote Bolgarije skozi fotografski objektiv

Bolgarija

Bolgarija je kljub relativni bližini za Slovenca precejšnja neznanka. V Sofiji, ki velja za središče kulturnega, političnega in gospodarskega življenja, nekaj še vemo, potem pa se naše poznavanje te jugovzhodne evropske države konča ali pa imamo v znanju precej vrzeli. Verjetno si je nikoli niste predstavljali kot sanjske destinacije, a po ogledu teh fotografij jo boste dodali visoko na seznam želja.

Bolgarija je zelo zanimiva dežela z zelo bogato zgodovino, kjer se prepleta staro in novo. Poznamo jo kot priljubljeno turistično destinacijo, predvsem se turisti zgrinjajo k morju na 10-kilometrsko in 100 metrov široko Sončno obalo, znano letoviško središče z dolgo peščeno plažo, ki leži na črnomorski obali, na zemljevid ljubiteljev zimskih radosti pa jo je dalo smučarsko središče Bansko, kjer zgolj cesta loči moderne hotele od starega dela mesta, ki je pod Unescovo zaščito.

PREBERITE ŠE: Tako čarobna je Budimpešta v decembru!

Bolgarija v vsej svoji lepoti.
Bolgarija v vsej svoji lepoti.

A Bolgarija je precej več kot le našteto. Zapomnili si jo boste tudi po kulinaričnih specialitetah, ima pa tudi dobro razpredeno mrežo pohodniških poti, ki odpira številne možnosti za odkrivanje neokrnjenih kotičkov. Te do obisti pozna Bolgar Nikolai Alexiev, ki je v fotografski objektiv ujel skrite lepote svoje države.

Galerija – Skrite lepote Bolgarije skozi fotografski objektiv:

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
facebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!