fbpx

Skriti kotički v Ljubljani za umetniške duše

Foto: La Creme Magazine

S svojo arhitekturo in drobci zgodovine, na katere lahko naletite na vsakem koraku, je Ljubljana raj za umetniške duše. Kateri pa so kotički, ki bodo vaše misli napolnili z inspiracijo in za katere morda še ne veste?

Jakopičeva galerija

Jakopičevo galerijo marsikdo že pozna. Pa vendar- kolikokrat ste se sprehajali mimo in ne pomislili, da bi jo obiskali? Galerija na vas čaka v neposredni bližini Drame in v letošnjem poletju ponuja razstavo Svet, kot ga vidi Roger Ballen, ki bo trajala od 1. julija do 26. septembra 2021. Na njej bodo obiskovalci lahko doživeli fotografovo vizualizacijo svetov med sanjskim in resničnim. Galerija je odprta od torka do nedelje med 10. in 18. uro, vstopnina pa je 3 €.

Foto: Jakopičeva galerija

Galerija Škuc

Vaš ogled si prav tako zasluži Galerija Škuc, ki leži na Starem trgu 21. Znana je po tem, da velikokrat gosti prve samostojne razstave mladih slovenskih umetnikov, pa tudi razstave že uveljavljenih slovenskih in tujih umetnikov ter gostujočih kustosov in pa družbeno-kulturne dokumentarne razstave. Poleti si lahko ogledate razstavo Velerie Wolf Gang a s t r a ◇ c o r p u s, ki se osredotoča na umetničino raziskovanje povezav med človeškim telesom, tehnologijo in astronavtiko, sprožil pa jo je projekt, kjer je Wangova preko nevronskim mrež računalnik učila ustvarjanja poezije. Razstava traja od 17. 6. Do 21. 7. 2021, galerijo pa lahko obiščete od torka do nedelje med 12. in 19. uro. Vstopnina je 1 €.

Foto: Facebook Škuc Gallery

Drama Kavarna

Ljubljanska Drama poleg gledaliških predstav, ki si definitivno zaslužijo vaš ogled, nudi tudi popoln prostor, kjer se lahko sprostite in tudi najdete inspiracijo zase. Poleg prostora za druženje pa Drama Kavarna gosti tudi številne glasbene in literarne prireditve. Odprta je od ponedeljka do sobote od 16. do 22. ure.

Foto: Facebook DramaKavarna

Kavarna Stow v Mestnem muzeju

Umetnost in zgodovina hodita z roko v roki. Zato je Mestni muzej, v katerem se trenutno lahko na stalni razstavi podučite o zgodovini naše prestolnice ter si ogledate pomembna umetniška dela, ki so nastala na njenem ozemlju, zagotovo prava odločitev. Po ogledu pa lahko uživate v skodelici kave v kavarni Stow, ki pa je odprta tudi za tiste, ki v muzej niste namenjeni. Kavarna leži v prenovljeni renesančni palači, ponuja pa tako eksotične in prestižne kave iz priznanih butičnih pražaren kot tudi sladke in slane pite ter vina in piva slovenskih mikropivovarjev.
Kavarna je odprta od torka do nedelje od 10. do 18. ure, ob četrtkih pa do 21.00.

Foto: Tomaž Gregorič

Caffe Bienale in Grad Tivoli

Caffe Bienale se nahaja v Tivoliju, na koncu Jakopičevega sprehajališča, na katerem si vedno lahko ogledate razstavo fotografij velikega formata. Njeni prostori so v stavbi Mednarodnega grafičnega likovnega centra (Grad Tivoli), kjer prav tako potekajo razstave. Letos so na vrsti Invader: grafike na papirju, Mladen Stropnik: DOBROJUTRO in Small but Dangers: Barvnobele grafike: F, R, E, Š. Razstave bodo trajale do 15. avgusta 2021, ogledate pa si jih lahko od torka do nedelje od 10. do 18. ure. Vstopnina je 5 evrov.
Caffee Bienale nudi osvežilne napitke, vino slovenskih vinarjev in cocktaile. Lahko pa se razvajate tudi s sladicami kot so domači piškoti, lomljena čokolada, kremšnite in sadne kupe. Odpiralni čas je od 9.00 do 20.00.

Foto: Caffe Bienale – Kaval Group

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.