fbpx

Skriti zaliv

Režija: Louie Psihoyos. Igrajo: Richard O'Barry, Louie Psihoyos, Simon Hutchins, Mandy-Rae Cruickshank, Kirk Krack, Charles Hambleton, David Rastovich, Scott Baker.Skriti zaliv se začne v japonskem obmorskem mestecu Taiji, ki ga obišče nekdanji trener delfinov Richard O'Barry. V 60. letih je prav on ujel in ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kinodvor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina

Režija: Louie Psihoyos. Igrajo: Richard O’Barry, Louie Psihoyos, Simon Hutchins, Mandy-Rae Cruickshank, Kirk Krack, Charles Hambleton, David Rastovich, Scott Baker.

Skriti zaliv se začne v japonskem obmorskem mestecu Taiji, ki ga obišče nekdanji trener delfinov Richard O’Barry. V 60. letih je prav on ujel in dresiral pet delfinov, ki so nato v znameniti TV-nadaljevanki Flipper upodobili istoimenskega delfina. Taiji se zdi na prvi pogled delfinji raj, vendar se v odročnem zalivčku, ograjenem z bodečo žico in grozečimi napisi, skriva mračna realnost. Pod krinko noči se v tem zalivu japonski ribiči, ki jih podpira milijonska industrija vodnih zabavišč in trgovanja z delfinjim mesom, spuščajo v neverjetno okruten lov. Celotna lokalna in celo nacionalna birokracija naredi vse, kar je v njeni moči, da bi skrivnost zaliva ostala skrita za vse nepoklicane. Pričujoči film, provokativna mešanica raziskovalnega novinarstva, ekološke pustolovščine in nepozabnih podob, je prejel več kot 60 filmskih nagrad, med njimi tudi nagrado občinstva za najboljši film na festivalu Sundance 2009 in oskarja za dokumentarni film.

Naslednje
Na poti

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.