Slovenski kratki filmi, ki so slavili na MUVIT/6X60 2016

Filmi MUVIT/6X60 2016

V filmskem poslu je 60 ur praktično nič. Na maratonu ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6X60 pa je to vse, kar imate, da spišete, posnamete, zmontirate in dostavite 6- do 8-minutni film. Na tretji izdaji maratona MUVIT/6X60 (2016) so blesteli predvsem mladi, ki jim je v 60 urah uspelo ustvariti prave male mojstrovine. Najboljše štiri filme si lahko ogledate v nadaljevanju.

Tretji maraton ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6×60 je letos gostilo Novo mesto. Na njem je tekmovalo 24 ekip iz cele Slovenije in prav vsem je uspelo dostaviti film, ki so si ga zadali in v katerega so morali vključili tri smernice organizatorja (te so ekipe izžrebale, vezane pa so bile na predmet, akcijo in stavek). V nadaljevanju si lahko ogledate zmagovalne filme.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Planetarium (2016) – Natalie Portman in Lily-Rose Depp vidita mrtve

Zmagovalni slovenski kratki filmi na MUVIT/6X60 2016:

1. mesto: Zaradi Eve

Prvo mesto je pripadlo ekipi primorskega režiserja Jana Krevatina in njegovemu filmu Zaradi Eve, ki govori o težavah odraščanja in soočanja z lastno podobo. S prepričljivo igro si je igralec Mak Tepšič prislužil tudi posebno omembo strokovne žirije.

2. mesto: Alterego

Drugo mesto je žirija oddala srhljivemu filmu Alterego oz. filmski ekipi Anamorphic. Ta si je priborila tudi posebno nagrado mesta gostitelja, saj ”film z najbolj zrelo vizualno podobo in filmsko govorico izvrstno ujame novomeške lokacije in jih z izpiljenim očesom pokaže kot izredno filmsko kuliso”, je odločitev pospremil Miha Knific.

3. mesto: Nadzorna plošča

Tretje mesto je šlo v roke ekipe Noname Pictures s filmom Nadzorna plošča. “Film nas z modernim filmskim jezikom in montažo prepričljivo pošlje v svet urbanih adrenalinskih iger. Spogleduje se s sociološkim pomenom manipulacije v današnji družbi in si postavlja vprašanje, kdo je tisti, ki vodi,” je žirija obrazložila nagrado.

Nagrada občinstva: Flet

Zmagovalec mobilnega glasovanja je postal film Marka Pirca Flet (ekipa Nemoremseodločit), ki je s tem postal dobitnik nagrade občinstva.

Dodatne Informacije

Več informacij:
muvit6x60.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Oskarji 2021: vse, kar morate vedeti o letošnji podelitvi oskarjev