Kvadrokopter PowerEgg – jajce, iz katerega se ”izleže” dron

PowerEgg - dron v obliki jajca

Pod pojmom dron oz. kvadrokopter, kar večina dronov je, si po vsej verjetno ne predstavljate naprave v obliki jajca in velikosti žoge za ameriški nogomet. A PowerEgg je prav tak dron. Letalnik kitajskega podjetja PowerVision lahko leti tudi v zaprtih prostorih, neznačilna pa ni le njegova oblika, pač pa tudi propelerji, ki so obrnjeni navzdol. Kadar PowerEgg ni v uporabi, je lahko, podobno kot vaza ali spominek, dekoracija za dom.

PowerEgg je gotovo najbolj nenavaden dron, kar ste jih kdaj videli. Ima obliko jajca in v času neaktivnosti spominja na visokotehnološko jajce, iz katerega se nato ”izleže” dron.

Za lažje upravljanje skrbi radijski kontrolnik.
Za lažje upravljanje skrbi radijski kontrolnik.

Ponaša se s pristajalnimi nožicami, ki se (ra)zložijo elektronsko, ročice s propelerji pa iz ohišja potegnemo ročno, kamor jih zložimo nazaj, ko kvadrokopter ni v uporabi. Takrat lahko ta 2,3-kilogramski letalnik uporabite kot okrasek (stoji na posebnem stojalu).

PREBERITE ŠE: Nixie – zapestni dron s kamero, ki se vrne kot bumerang


PowerEgg ima ”oster vid”, saj so njegove ”oči” kamera ločljivosti 4K UHD, ki se nahajajo na vrtljivem nosilcu, ki skrbi za stabilizacijo slike in pokriva vseh 360 stopinj. Leti s hitrostjo do 13 m/s in se na prostem orientira s pomočjo satelitske navigacije GPS, v zaprtih prostorih pa uporablja ultrazvočno tipalo in kamero, s katero prepoznava okolico.

Prek namenske aplikacije (na voljo za naprave iOS in Android) lahko določimo različne načine/režime letenja, vključno z določanjem specifičnih točk na poti (tako rekoč ga pošljemo na misijo), in vse ostalo, povezano z dronom (hitrost, osebne nastavitve ipd.) in kamero.
https://youtu.be/EwpwqdSq08w
Možno je tudi upravljanje s pomočjo kretenj, in sicer prek priloženega kontrolnika. Srce PowerEgga je baterija z zmogljivostjo 6400 mAh, ki zagotavlja 23 minut avtonomije. Za PowerEgg boste morali odšteti 1499 evrov, do vas pa bo priletel v roku 8–10 tednov.

Dodatne Informacije

Več informacij in nakup:
store.powervision.me

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!