September 2016 v kinu – filmi, ki jih morate obvezno videti

Filmi september 2016

Vročemu poletnemu filmskemu dogajanju bo sledila nič manj vroča filmska jesen. Predstavljamo filme, zaradi katerih se bo septembra splačalo obiskati kino.

Novi filmi, ki so vredni vašega časa in denarja:

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: A Dog’s Purpose (2017)

Dojenček Bridget Jones (Bridget Jones’s Baby)

15. 9. 2016 / Cineplexx, Kolosej
Romantična komedija
(VB, 2016)
Režija: Sharon Maguire. Igrajo: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Emma Thompson, Shirley Henderson, Celia Imrie, Jim Broadbent, James Callis, Sally Phillips, Gemma Jones.

Bridget Jones, zmedena tridesetletnica, ki je ob prelomu tisočletja postala kulturni fenomen, se po skoraj dveh desetletjih zatišja vrača na filmska platna. In to v velikem slogu, saj je ta večna iskalka ljubezni in ”lovka” na idealno težo noseča. Naslovna junakinja (tudi tokrat jo upodablja Renée Zellweger) tudi ni več stara trideset let in je zdaj že zakorakala v štirideseta, njen pravljični konec pa se zdi z vsakim trenutkom dlje, in ne bliže, kot želi sama. Še vedno je namreč samska, razpeta med dvema moškima, o poroki pa ne duha ne sluha. Vse po starem torej, a s pomembno razliko. Bridget Jones je noseča.

Več informacij o filmu: Filmski napovednik: Dojenček Bridget Jones (2016)

Infiltrator (The Infiltrator)

22. 9. 2016 / Cineplexx
Biografski film, drama, kriminalka
(ZDA, 2016)
Režija: Brad Furman. Igrajo: Bryan Cranston, John Leguizamo, Diane Kruger, Amy Ryan, Joseph Gilgun, Benjamin Bratt, Juliet Aubrey, Rubén Ochandiano.

Biografska kriminalka z Bryanom Cranstonom na čelu govori o Robertu Mazurju, agentu pod krinko ameriške agencije za boj proti prepovedanim drogam (DEA), ki se pod psevdonimom Bob Musella infiltrira v kartel zloglasnega kolumbijskega mamilarskega lorda Pabla Escobarja in pomaga razkriti obsežno pranje denarja. V filmu Brada Furmana, ki temelji na avtobiografiji naslovnega junaka, poleg Cranstona, ki si je proslavil z vlogo Walterja Whita v TV-seriji Kriva pota, kjer pa je bil na drugi strani zakona, v vidnejših vlogah nastopata še Diane Kruger (Troja, Neslavne barabe, Neznanec) in John Leguizamo (John Wick, Carlitov zakon, Kritična točka).

Več informacij o filmu: Filmski napovednik: The Infiltrator (2016)

Sedem veličastnih (The Magnificent Seven)

22. 9. 2016 / Cineplexx, Kolosej
Vestern
(ZDA, 2016)
Režija: Antoine Fuqua. Igrajo: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Peter Sarsgaard, Haley Bennett, Martin Sensmeier, William Lee Scott, Sean Bridgers.

Če vam naslov zveni znano, vam spomin dobro služi, gre namreč za priredbo istoimenske klasike Johna Sturgesa iz leta 1960, ki je temeljila na japonski mojstrovini Sedem samurajev Akire Kurasawe iz leta 1954. Tako kot v filmu iz šestdesetih, v katerem so med drugim nastopali Steve McQueen, Charles Bronson, Horst Buchholz, Yul Brynner in Eli Wallach, se tudi v tem tare zvezdniških imen – Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Peter Sarsgaard … Film je režiral Antoine Fuqua (Dan za trening, Padec Olimpa, Pravičniki, Kralj Arthur), zgodba se odvija v mestecu Rose Creek, ki si ga je podjarmil industrialec Bartholomew Bogue, zato se obupani prebivalci po pomoč zatečejo k sedmerici odpadnikov (koktejl kockarjev, lovcev na glave in revolverašev), ki v pripravi na krvavi obračun z ”železno roko” spoznajo, da je v igri precej več kot le denar.

Več informacij o filmu: Filmski napovednik: Sedem veličastnih (2016)

Snowden

22. 9. 2016 / Cineplexx, Kolosej
Biografska drama, triler
(Nemčija, ZDA, Francija, 2016)
Režija: Oliver Stone. Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Scott Eastwood, Melissa Leo, Timothy Olyphant, Zachary Quinto, Nicolas Cage, Tom Wilkinson.
https://youtu.be/jis1K4vi7kY
Biografski triler o nekdanjem pogodbenem sodelavcu ameriške agencije za nacionalno varnost (NSA), ki se je junija 2013 znašel na naslovnicah svetovnih medijev, potem ko je v dobro sveta kot tragični grški junaki žrtvoval svoje življenje in prek časopisa Guardian razkril skrivni vladni nadzor nad telefonskimi in spletnimi podatki navadnih državljanov in tujih visokih državnikov. Celovečerec o najbolj razvpitem žvižgaču je režiral legendarni Olive Stone (JFK, Nixon), temelji pa na knjigi britanskega novinarja Luka Hardinga ‘The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man’ in knjigi odvetnika in profesorja Anatolyja Kucherena ‘Time of the Octopus’. V Snowdnove čevlje je stopil Joseph Gordon-Levitt, njegovo filmsko dekle pa je Shailene Woodley.

Več informacij o filmu: Filmski napovednik: Snowden (2015)

Upornik neodvisne države Jones (Free State of Jones)

22. 9. 2016 / Cineplexx, Kolosej
Akcijska biografska drama
(ZDA, 2016)
Režija: Gary Ross. Igrajo: Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw, Mahershala Ali, Keri Russell, Sean Bridgers,Jacob Lofland, Christopher Berry, Jessica Collins

Zgodbe iz časa ameriške državljanske vojne še naprej ostajajo pašnik za filmske ustvarjalce. Gre za zgodovinsko dramo, posneto po resničnih dogodkih iz najtemnejšega obdobja ameriške zgodovine. Režiserja in scenarista Garyja Rossa (Konj, Igre lakote) je pritegnila zgodba konfederacijskega vojaka Newtona Knighta (posneto po romanu Leonarda Hartman), ki, sit dejstva, da revni in nevplivni ljudje nosijo svojo glavo naprodaj, zato da lahko premožni sloj še naprej živi v svojih dvorcih, dezertira in sproži upor proti svojemu bivšemu ”delodajalcu”. V vlogo resničnega junaka se je vživel izjemni Matthew McConaughey, ki mu kritiki zadnja leta jedo iz rok.

Več informacij o filmu: Filmski napovednik: Free State of Jones (2016)

Štorklje (Storks)

29. 9. 2016 / Cineplexx
Animirani družinski film
(ZDA, 2016)
Režija: Nicholas Stoller, Doug Sweetland. Glasovi: Andy Samberg, Kelsey Grammer, Jennifer Aniston, Keegan-Michael Key, Jordan Peele, TBA, Danny Trejo.
https://youtu.be/_lSmQyZP8GQ
Štorklje prinašajo otroke, mar ne? No, vsaj nekoč so jih. Zdaj namreč dostavljajo pakete za internetnega giganta Cornerstore.com. Junior, najboljši dostavljavec med štorkljami, je tik pred napredovanjem, ko pomotoma aktivira stroj za ”izdelavo” otrok in ustvari prikupno, toda ”nezakonito” deklico. Preden šef izve, poskuša popraviti napako, zato združi moči s Tulipom, edinim človeškim prijateljem na Gori štorkelj, ter opravi svojo prvo dostavo dojenčka. V nori avanturi dvojec razplamti upanje, da bodo štorklje nekoč ponovno opravljale svoje pravo poslanstvo. Animirano družinsko komedijo sta režirala Nicholas Stoller (Pozabi Saro, Sosedje) in Doug Sweetland.

Več o filmu: Filmski napovednik: Storks (2016)

Nika

6.10. 2016 / Cineplexx
Mladinski film, akcijski film, romantični film
(Slovenija, 2016)
Režija: Slobodan Maksimović, Doug Sweetland. Igrajo: Ylenia Mahnič, Marjuta Slamič, Sebastian Cavazza, Benjamin Krnetić, Nenad Tokalić, Gašper Tič, Gojmir Lešnjak, Primož Pirnat, Borut Veselko, Patrik Skvarč

Slovenski mladinski film v režiji Slobodana Maksimovića je po filmu Hvala za Sunderland iz leta 2012 njegov drugi celovečerec, ki prinaša zgodbo o neustrašni najstnici Niki (Ylenia Mahnič), ki je po pokojnem očetu (Sebastian Cavazza) podedovala strast po hitrosti, tekmovanju v kartingu (prav ta je bil usoden zanj). Atraktivni prizori vožnje s kartom so ozadje za univerzalno zgodbo o izgubi, ljubezni, odraščanju in iskanju prave poti. Njena mama (Marjuta Slamič) se z njenim (jeklenim) konjičkom sicer ne strinja, istočasno pa se zaveda, da je hči dovolj stara, da začne sprejemati lastne odločitve in odgovornost zanje. Posebnost filma pa ni le tematika, ampak tudi glasba. Zanjo sta poskrbela Peter Dekleva in Miha Guštin – Gušti, v ozadju pa slišimo tudi skladbe Lačnega Franza, Dubioze Kolektiva, Rudija Bučarja, Guštija in drugih. Film je bil v 28 dneh v celoti posnet na slovenski obali.

Več informacij o filmu: Nika – slovenski mladinski film na temo kartinga

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Canski filmski festival 2021: filmi, zaradi katerih bomo obiskali kinodvorane