SmartMat – prva pametna blazina za jogo

Podlaga je nepogrešljiv pripomoček zagrizenega jogista, kot je pametni telefon nepogrešljiv pripomoček predstavnika generacije Y. SmartMat je pametna Bluetooth blazina in na prvi pogled morda protisloven dodatek za to meditativno dejavnost, a s pomočjo senzorjev, ki prebirajo gibe, narekujejo vaje in analizirajo napredek, prek mobilnih naprav omogočajo enako stopnjo sprostitve, kot z vaditeljem.

Medtem ko se ustvarja občutek, da je danes naša prva skrb priklopljenost na internet, pa v svetu, zakrčenem od stresa, iščemo kanale, da se odklopimo od vsega in smo za hip sami s sabo. Eden najboljših načinov da to dosežemo je joga. Čeprav je eden njenih namenov, da se odmakne od ubikvetete tehnologije, pa je bilo le vprašanje časa, kdaj bo penetrirala tudi v meditacijo.

Za jogo ne potrebujete veliko opreme, ob udobnih oblačilih le še tanko blazino. A podlaga SmartMat, ki je trenutno v ”inkubatorju” Indiegogo, vas bo stala precej več kot običajna, ki stane cca. 10 evrov. Zakaj bi torej zanjo odšteli prek 350 evrov? Zato, ker ima znanje osebnega vaditelja. Ker vsebuje plast tipal, ki pomagajo, opozarjajo in poskrbijo, da dosežete pravilno držo in položaj telesa. To doseže tako, da vzame vaše mere (npr. obseg rok ob ležanju na njej s čimer izračuna vaše sposobnosti in omejitve) in tako ve ali premorete gibčnost potrebno za določen element.

PREBERITE ŠE: 10 krasnih življenskih lekcij Dalai Lame

Med izvajanjem z umirjenim glasom popravlja vaš položaj in svetuje kako doseči kar najbolj optimalnega. Vseskozi ste deležni povratnih informacij, ki so vizualno dopolnjene, avdio funkcija pa omogoča, da lahko pozornost posvečate le drži in ne tudi ekranu.

Če nimate časa za skupinske vadbe je SmartMat idealna rešitev.
Če nimate časa za skupinske vadbe je SmartMat idealna rešitev.

Podlaga se z mobilno napravo (telefonom, tablico) poveže po Bluetoothu prek aplikacije, ki govori iOS in Android ”jezik” in s pomočjo katere programirate seanse z različnimi cilji. Na voljo so trije načini: zasebna uporaba, običajna vadba in zen način (tu povratna informacija ni simultana z vajo).

Na voljo od julija 2015.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.indiegogo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!