fbpx

SOD Rise 4X4: robusten zunaj, ekstremno razkošen znotraj

SOD Rise 4X4; Foto: sod-muc.com

Videli smo se že kar nekaj ekstremnih predelav ʺavtodomovʺ, med njimi tudi takšnih, ki so osnovani na Unimogu, a se še noben do zdaj ni približal kreaciji SOD Rise 4X4. Na zunaj gre za robustnega terenca, znotraj pa prepriča z luksuzom in prestižem.

Nenavaden in navdušujoč ʺavtodomʺ Stone Offroad Design Rise 4X4 prihaja iz okolice Münchna. Osnovo SOD Rise 4X4 predstavlja robusten Unimog, ki je platforma, katere mehansko ni potrebno nadgrajevati. Na zmogljivo šasijo so tako pritrdili bivalno enoto, ki jo po želji lahko prenesemo tudi na drugo, temu primerno vozilo. Od zunaj deluje terensko avtodom sila ekstremno, znotraj pa nas preseneti s svojim luksuzom.

SOD Rise 4X4; Foto: sod-muc.com

Kombinacija bele, črne in sive barve nam pusti vtis, kot da stojim v kakšnem modernem stanovanju. Uporabniki imajo na voljo večjo zofo, poleg nje manjšo mizico, nad obema pa celo stropni lestenec. Popolnoma opremljena kuhinja ima indukcijsko ploščo s štirimi ʺkuriščiʺ, pečico in pomivalno korito v imitaciji marmorja. Hladilnik tokrat ni majhen, temveč gre za povsem samostojno enoto z zamrzovalnikom. Kopalnica je prav tako prestižna kot ostali deli avtodoma. Pogled v trenutku pritegne nenavadno oblikovano stranišče. Poleg kopalnice se nahaja glavna ʺspalnicaʺ.

SOD Rise 4X4; Foto: sod-muc.com

SOD Rise 4X4 je opremljen z baterijo s kapaciteto 400 amperskih ur in 840 vatnimi solarnimi paneli. S seboj prevaža še 400 litrov pitne vode in 150 litrov vode, ki jo lahko porabimo za umivanje, pomivanje in podobne stvari. Na voljo je seveda tudi hlajenje in ogrevanje, da smo lahko na poti, ne glede na letni čas. Osnovna različica Rise 4X4, s 400 konjskimi močmi, vas bo prišla zajetnih 899.900 evrov.

Dodatne Informacije

sod-muc.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!